Kategoriler: İnternet Medyası

Mustafa Özbek: Sendikaclığı bıraktım

Mustafa Özbek: Sendikaclığı bıraktımMustafa Özbek: Sendikaclığı bıraktımErgenekon davasında tutuklu yargılanan 33 sanıktan Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek, eski Elazığ Özel Harekât Şube Başkanı Ayhan Atabek ve Fahri Kepek tahliye edildi.

Cezaevinden ayrılan Özbek, hükümeti devirip, ihtilal yapma planının söz konusu olmadığını ve iddia edildiği gibi Ergenekon terör örgütüne finansörlük yapmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasının 88′inci duruşmasında sanıklar Mustafa Özbek, Ayhan Atabek ve Fahri Kepek; dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve sanıkların tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Ayrıca tahliye edilen 3 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi’nden akşam saatlerinde ayrılan Özbek’i yakınları karşıladı.

Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özbek, 38 yıldır profesyonel sendikacılık yaptığını ve sendikacılıktan anarşinin kaldırılmasında büyük rolünün bulunduğunu ifade etti.

VATANA CANIM FEDA

Türkiye’nin bunalımlı günlerden geçtiğini öne süren Özbek, “Biz yıllardır Allah’ı, peygamberi ve kitabı bir millet olarak yaşıyoruz. Bizi etnik grup olarak veya bölge bölge değişik unsurlara ayırmak felakettir. Devleti sevmenin, laik demokratik cumhuriyeti ve Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşatmaya çalışmanın bedeli 22 ay hapis yatmakmış. Bu vatan için canımız feda olsun.” ifadelerini kullandı.

Kendisinin iddia edildiği gibi terör örgütüne finansörlük yapmadığını ifade eden Özbek, “Birbirini tanımayan insanlar bir araya getirilmiş. Parlamentoyu kapatacağız, hükümeti alaşağı edeceğiz ve ihtilal yapacağız. Böyle şey mi olur? Ben 40 yıllık sendikacılık hayatımda karakola düşmedim. 71 yaşında cezaevine girdim. 73′te çıkıyorum. Ben anarşi-teröre karşıyım. 3 saat önce terör örgütü üyesiydim. Şimdi sizin gibi hür vatandaşım.” dedi

SENDİKACILIK DEVFTERİNİ KAPATTIM

Eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, “Bundan sonra siyasetle mi yoksa sendikacılıkla mı yolunuza devam edeceksiniz” şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: “Yeni çıktım, geliyorum. Şimdi bunlar için çok erken. Sendikacılık defterini kapattım. O işlerde yokum, diğerini düşüneceğim. Ama devletimize hizmet edeceğim.”

(AA – CİHAN)

Kaynak : Haber7

Orijinal haber kaynağı için; Yeni Günde Hep Beraber – Güne Başlarken

Benzer haberler: