Kategoriler: İnternet Medyası

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal: ”Ters dolarizasyon zaman alsa da bu görev bize düşüyor”

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 Yılında Para ve Kur Politikası çevrim içi tanıtım toplantısında ekonomistlerin ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıda gazeteci ve ekonomistlere şu açıklamaları yaptı:

– Ters dolarizasyon zaman alsa da bu görev bize düşüyor

– Gerekirse para politikasını daha da sıkılaştıracağız

– Önümüzdeki dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların döviz arz ve talep gelişmeleri içerisinde TL varlıklarının daha ön plana çıkacağı bir çerçeveyi gördüğümüzü söylemek isterim.

– Merkez Bankası işlemlerine ilişkin olarak ortaya çıkan tereddütleri gidermek, kamuoyunun ve yatırımcıların doğru bir şekilde bilgilenmelerini sağlamak amacıyla şeffaflık politikamızı nasıl geliştirebiliriz diye içeride bir çalışma başlattık. Bir kısmıyla ilgili ocak ayıyla birlikte şeffaflık adımları sayılabilecek adımları atmış olacağız.

– Son dönemde hükümetimiz tarafından yapılan ve ekonomide istikrarın kalıcı şekilde tesisine yönelik açıklamalar ve bu anlamda atılan adımlar, büyük ölçüde bizim ortaya koyduğumuz enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı hedefine çok kuvvetli bir destek veriyor.

– Önümüzdeki dönemde de gerek Merkez Bankası olarak ortaya koyacağımız sıkı politika duruşu gerekse kuvvetli politika eş güdümü altında atılacak diğer politika adımlarıyla beraber kuvvetli bir şekilde gerek portföy yatırımlarının gerek diğer yatırımların artacağını düşünüyoruz.
 

Orijinal haber kaynağı için; Ulusal Kanal – Son Dakika Haberleri

Benzer haberler:

    yok