Kategoriler: İnternet Medyası

Libya?daki Türk yolcular askeri uçaklarla Dalaman?a getirildi

Libya’daki Türk vatandaşlarının hava ve deniz yoluyla tahliyelerine devam ediliyor. İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nden kalkan C-130 ve C-160 tipi 4 askeri kargo uçağı, Türk vatandaşlarını getirmek için Libya’ya gitmişti. Trablusgarp şehrinden havalanarak dönüşe geçen uçaklardan ikisi, sabah saatlerinde yolcularıyla birlikte Muğla Dalaman Havalimanı’na ulaştı.
Saat 04.30 sıralarında inen ilk uçakta 116, daha sonra inen ikinci uçakta 105 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Dönüşe geçen diğer iki uçakta ise 98 ve 105 yolcunun bulunduğu kaydedildi. Aralarında 4’ü Mısır ve 1’i Libya vatandaşı olan yolcuları Dalaman Havalimanı’nda Muğla Valisi Fatih Şahin ve Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, çiçeklerle karşıladı. Yolcular, havalimanında ilk olarak Kızılay tarafından ikram edilen yiyeceklerle karınlarını doyurdu. Pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk yolcular hazır bekletilen otobüslerle memleketlerine gitmek için yola çıktı. Libya’dan havalanan iki askeri uçağın, kısa süre içinde Dalaman Havalimanı’nda olacağı öğrenildi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Türkler, Libya hakkında yapılan haberlerle ilgili daha dikkatli olunmasını istedi. Türk vatandaşları, Libya’da televizyonlarda gösterildiği gibi çok kötü bir durum olmadığının da altını çizdi.

Orijinal haber kaynağı için; Samanyoluhaber – Son Haberler

Benzer haberler: