Kategoriler: İnternet Medyası

Konut fiyat artışı kimin oyunu? Selçuk Geçer oyunu tek tek anlattı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Yayınlanan enflasyon rakamlarına göre yıllık enflasyon yüzde 7,25 artarak 69,97 oldu. Enflasyon rakamları tartışmalara neden olurken, Selçuk Geçer enflasyon oranları üzerinden emlak sektöründe son zamanlarda yaşanan değişimleri değerlendirdi.
 "Yabancılara üç beş konut satıp piyasası alt üst ettiler" diyen Selçuk Geçer konut alanında yaşanan oyunu da tek tek açıkladı. İşte Geçer'den enflasyon üzerine piyasa değerlendirmeleri.
"YÜKSEK ENFLASYON ORANI DÜŞMEYECEK"Önümüzdeki dönemlerde yüksek enflasyon oranlarının düşmeyeceğini belirten Geçer, enflasyonun ortaya çıkaracağı sonuçları tek tek saydı. "Bu da hem kur üzerinde hem piyasa argümanları üzerinde ciddi kırılganlıklara yer açacak." açıklamasında bulunan Piyasa uzmanı Selçuk Geçer Amerika Merkez Bankası'nın FED) aldığı faiz kararının piyasalara olan etkilerini açıkladı.
"FED UFAK UFAK FAİZ ARTTIRIYOR"FED'in aldığı 50 baz faiz artırımı hakkında da değerlendirmeler yapan Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, 75 baz faiz artırmaya dikkat çekerek, "75 baz faizi masadan kaldırdı diyenler var. Aslında öyle değil. Powell'in cümlelerini doğru okumak gerekiyor. Aslına bakarsan FED tarafı ufak ufak 75 baz puan artırımına işaret ediyor. Piyasalara bunu alıştırıyor. Bu bizim enflasyonumuzu da yakından ilgilendiriyor. FED daha da agresif ve şahinleşirse Türkiye'deki para çıkışı daha da hızlanacak. Merkez Bankası baskı yapsa da çok işe yaramayacak. Fiyatlar da daha hızlı artacak demek" şeklinde konuştu.
"EMLEKÇI VE MÜTEAHHİT OYUNU VAR"Enflasyonla beraber konut sektöründe de yaşanan yükselişe değinen ve emlak sektöründe emlakçı ve müteahhit organizasyonu olduğunu iddia eden Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, konut sektöründe fırsatçılık olduğunu belirterek "Diyelim enflasyon yatay gitti. Eylül ayında ne olacak? Bu enflasyon tutabilecekler mi? Tüm piyasayı alt üst ettiler. İddia ediyorum emlakçı ve müteahhit organizasyonları oluşmuş durumda. Ev fiyatlarını satmadan yukarı çekiyorlar. Yabancıya satıyormuş gibi yapıyorlar. Bu ne talep ne maliyet enflasyonudur. Sayın Cumhurbaşkanı bir fırsatçı arıyorsa dönüp konut sektörüne baksın" şeklinde konuştu.
KONUT SEKTÖRÜNDE MANİPÜLASYON VARPiyasa uzmanı Selçuk Geçer, konut sektöründe manipülasyon olduğunun altını çizerek "Konut sektöründe ne maliyet var ne talep tamamen manipülasyon var. Ve tamamen organizasyon enflasyonu var. Bunu da yabancı satışı üzerinden yapıyorlar. Üç beş tane yabancıya konut satıp piyasayı alt üst ettiler." şeklinde konuştu.

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haber – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: