Kategoriler: İnternet Medyası

Kaddafi Kuvvetlerine 4 Gün Süre

Libya’nın geçici lideri Kaddafi yanlısı kuvvetlere hala ellerinde tuttukları kentleri teslim etmeleri için dört gün süre tanıdı.

Mustafa Celil, Kaddafi yanlıları başta Sirte olmak kontrol ettikleri kentleri Cumartesi gününe kadar teslim etmezlerse kuvvete başvuracaklarını açıkladı.

Bu arada isyancı liderler Cezayir hükümetinden Kaddafi’nin eşi ve üç çocuğunu iade etmelerini istedi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Kaddafi’nin eşi Safiye, kızı Ayşe ve oğullarından ikisi Muhammed ile Hannibal’in dün karayoluyla sınırı geçtiklerini açıklamıştı. Yetklilier, Kaddafi’nin çocuklarının eşleri ve torunlarının da Cezayir’e sığındıklarını bildirmişti.

İsyancı liderler, Ulusal Geçiş Konseyini tanımayan tek Kuzey Afrika ülkesi olan Cezayir’i Kaddafi’yi desteklemek ve kendisine isyanı bastırmak için paralı asker sağlamakla suçluyor. Cezayir hükümeti suçlamaları reddediyor. Kaddafi,Trablusgarp’ın düşmesinden beri bir daha görünmedi. Ancak Beyaz Saray, devrik Libya liderinin ülkeyi terkettiğine ilişkin bir istihbarat bulunmadığını bildirdi.

Öteyandan bir Amerikan insan hakları grubu Kaddafi yanlısı kuvvetlerin Misrata’da savaş suçu işlediklerini gösteren kanıtlar bulduklarını açıkladı.

Grup bugün yayınladığı raporda çatışmalar sırasında kentde cinayet, işkence ve ırza tecavüz olayları yaşandığını, Kaddafi kuvvetlerinin sivil halkı canlık kalkan olarak kullandığını önesürdü.

Orijinal haber kaynağı için; VOA News: Haberler

Benzer haberler:

    yok