Kategoriler: CHP

İzmir Milletvekili Türeli, Soma’da gözaltına alınan avukatları Meclis gündemine taşıdı

İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

İzmir Milletvekili Türeli, Soma’da gözaltına alınan avukatlar ile ilgili hazırladığı önergesinde şu ifade ve sorulara yer verdi:

“Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım etmek ve bir nebze olsun acılarını paylaşmak için tüm ülkemiz adeta seferber olmuştur. Bu nedenle, ‘’Acılar paylaşılınca azalır’’ düşüncesinden yola çıkan yüzlerce sivil toplum örgütümüz vefat eden işçilerimizin ailelerine destek için Soma’ya gitmiştir.

Bu bağlamda, hukuki destek vermek için ilçede bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve bazı yönetim kurulu üyelerinin darp edilerek gözaltına alındığına ilişkin haber ve olayın fotoğrafları medyaya yansımıştır.

Ayrıca, gözaltına alınan avukatlar, ellerine plastik kelepçe takılarak spor salonunda bekletilmiştir.

Bu bilgiler ışığında;

1-      Soma maden faciasının acılarını azaltmaya çalışan bu insanlar hangi gerekçelerle gözaltına alınmıştır?

2-      Amacı sadece hukuki destekte bulunmak olan avukatların gözaltına alınmasıyla ilgili idari bir uygulama yapacak mısınız?

3-      Vatandaşların acıları azaltmak adına dayanışma sergilemesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?

4-      Büyük acıların yaşandığı Soma’dan dünyaya, TOMA’lı, coplu, tekmeli, kelepçeli görüntüler yansımasından siz de rahatsızlık duyuyor musunuz?

5-      Soma’da acıdan tükenmek üzere olan vatandaşlara ve bunlara yardımcı olmak isteyenlere karşı emniyet güçlerinin daha şefkatli davranması noktasında bir talimatınız oldu mu?”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok