Kategoriler: CHP

İstanbul Milletvekili Tanal; “Yargı paketinde; hukuk devletinden uzaklaşma, demokrasiyi rafa alma, temel hak ve özgürlüklerde daralma var”

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, soruşturma usullerinde değişiklikler içeren yargı paketinde, hukuk devletinden uzaklaşma, demokrasiyi rafa alma, temel hak ve özgürlüklerde daralma olduğunu söyledi.

Tanal, Adalet Büro Sen Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları ve sendika yöneticileriyle Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirmeler ve bin 155 lira ücret artışı öngörülürken, yargı personeli için iyileştirme yapılmamasının çifte standart olduğunu ifade etti.

Adliyelerin yükünü yargı personelinin çektiğini, çalışanların birçok sorunu olduğunu dile getiren Tanal, “Adliye personeline üvey evlat muamelesi yapılıyor. Nimet külfet karşılığıdır. Bu işin külfetini çeken yargı çalışanlarıdır” dedi.

Tanal, bir gazetecinin, yargı paketine ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine, kanun teklifinin bireyi arka plana atan, devleti ön plana çıkaran nitelikte olduğunu belirtti.

Güvenlikle temel hak ve özgürlük dengesinin korunması gerektiğini dile getiren Tanal, “Yargı paketinde hukuk devletinden uzaklaşma, demokrasiyi rafa alma, temel hak ve özgürlüklerde daralma var. Güvenlik adına insan haklarından, insan hakları adına güvenlikten vazgeçmeyiz. İnsan hakları ve güvenliğin at başı olarak aynı oranda korunması lazım” diye konuştu.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok