Kategoriler: İnternet Medyası

Hamazinc krem fiyatı ne kadar?

Hamazinc, haricen kullanılan ve; 30 g, 60 g ve 90 g olarak alüminyum tüplerde bulunan beyaz bir kremdir. İçeriğindeki Hamamelis virginiana sulu özütü, kremdeki ana bileşendir ve; doku büzücü (astrenjan), kanamayı durdurucu ve iltihap giderici özelliklere sahiptir. Bu özüt, deri yaralanmaları sonrasında deri proteinlerinin çökmesini sağlayarak dokuyu kalınlaştırıcı etki gösterir. Bu özellikleri ile Hamazinc, çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan etkili bir kremdir.
2024 HAMAZİNC KREM FİYATI NE KADAR?30 gramlık tüplerde satılan Hamazinc kremin ücreti, ortalama olarak 74,61 TL’dir.
HAMAZİNC KREM NEDİR?Hamazinc krem; beyaz ve akışkan bir yapıya sahip bir cilt kremidir. Vücuttaki kanamaları durdurma ve iltihabı giderme gibi işlevleri bulunmaktadır. Bu krem, içeriğinde; hamamelis virginiana distilat, çinko oksit, metil, etil ve propil paraben, setomagrogol, propilen glikol, setostearil alkol, likit parafin, beyaz parafin ve saf su gibi maddeleri barındırır. Antibiyotik ve kortizon içermez. Bu kremin içeriğindeki etken maddeler ve yardımcı maddeler şu şekilde listelenmiştir:
Etkin madde:
 Hamamelis virginiana distilat (53,5 mg/g) Çinko oksit (180 mg/g)Yardımcı maddeler:
 Metil paraben (E218) Etil paraben (E214) Propil paraben (E216) Setomagrogol 1000 Propilen glikol Setostearil alkol Likit parafin Beyaz parafin Deiyonize suHAMAZİNC KREM NİÇİN KULLANILIR?Hamazinc kremin pek çok faydası bulunmaktadır:
 Böcek ısırıklarına bağlı olarak oluşan şişlik, kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtileri azaltır. Kağıt kesikleri gibi küçük yaralanmaların iyileşmesine yardımcı olur. Tahriş olmuş cilt bölgelerinin iyileşmesini hızlandırır. Cildi nemlendirerek kurumasını önler ve nem dengesini korur. Ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olabilir. Doku kalınlaştırıcı özelliği sayesinde cildin sıkılaşmasına katkıda bulunur. Cilt yüzeyinde ve altında oluşan iltihaplanmaların tedavisinde etkilidir. Akne nedeni ile oluşan yanma hissini hafifletir.Hamazinc krem, şu durumlarda kullanılmaktadır:
 Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinin tedavisinde kullanılır. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan; kızarıklık, kaşıntı, sulanma, kabuk bağlama gibi doku bozuklukları ile belirginleşen cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Mantar enfeksiyonları veya bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle şiddetlenen pişiklerin takip tedavisinde kullanılır. 1. ve 2. derece yanıkların/güneş yanıklarının tedavisinde kullanımı tercih edilir. Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri harabiyetlerinin (lezyonların) iyileştirilmesinde kullanılır. Emziren annelerin meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında önemli bir tedavi sağlar. Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında kullanılır.HAMAZİNC KREM NASIL KULLANILIR?Hamazinc kremi günde birkaç kez ince bir tabaka halinde ciltteki lezyonlu bölgeye sürün. İhtiyaç halinde, uygulamadan sonra harabiyetli bölgeyi gazlı bezle örtün. Kullanım süresi konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur.Ayrıca, emziriyorsanız her emzirmeden sonra meme başlarına da bu kremi uygulayabilirsiniz.
HAMAZİNC KREM YAN ETKİSİ VAR MI?Hamazinc kremin olası yan etkileri şu şekilde listelenmiştir:
Yaygın olmayan yan etkiler:
 Deri kızarıklıkları, aniden ortaya çıkan ve hızla kaybolan semptomatik deri döküntüleri (ekzantem) Ciltte kızarıklık (eritem) Kuru deriBilinmeyen yan etkiler:
 Alerjik reaksiyonlar Tahriş edici ya da alerji yapıcı maddelere maruz kalmanın neden olduğu cilt iltihabı (kontakt dermatit) Çeşitli nedenler ile ortaya çıkan; kızarıklık, kaşıntı, sulanma, kabuk bağlama gibi doku bozuklukları ile belirginleşen cilt hastalığı (egzama) Kurdeşen (ürtiker) Deri altında belirli bir bölgeyle sınırlı, iri ve ağrısız şişliklerin belirdiği alerjik cilt bozukluğu (anjiyonörotik ödem)

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: