Kategoriler: İnternet Medyası

Güneydoğu’ya ikinci CHP çıkarması

Güneydoğu'ya ikinci CHP çıkarmasıGüneydoğu'ya ikinci CHP çıkarmasıKılıçdaroğlu’nun Diyarbakır gezisinin ardından, yeni bir CHP heyeti daha bölgeye gidiyor.

raporunu hazırlamak üzere çalışmalarını sürdüren komisyon üyeleri, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başkanlığında yeniden oluşturuldu. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’a yaptığı gezinin ardından yeni bir CHP heyeti daha bölgeye gidiyor.

Kürt raporunu hazırlamak üzere çalışmalarını sürdüren komisyon üyeleri, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın başkanlığında önümüzdeki günlerde Doğu ve Güneydoğu’da olacak.
CHP’de yeni dönem çalışmaları çerçevesinde 1989 yılında hazırlanan Kürt raporunu güncellemek üzere kurulan Doğu ve Güneydoğu Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. MYK’da yeni tüzük uyarınca yapılan yeni görevlendirmede lomisyona Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başkanlık edecek.  Diyarbakır eski Milletvekili Mesut Değer de “Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” sıfatıyla komisyona katıldı.

STATÜ KARIŞIKLIĞI
Yaklaşık dört ay önce çalışmalarına başlayan ve bölgedeki bazı illerde temaslar gerçekleştiren komisyon, önümüzdeki günlerde ziyaretlerini sürdürecek. Bu çerçevede Ağrı, Van ve Hakkari’ye gidecek olan komisyon üyeleri, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere ilgili kesimlerle görüşecek.
Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan komisyonun önceki başkanı PM üyesi ve Samsun Milletvekili Koç’un ise komisyon üyeliğinin devam edip etmeyeceği belli olmadı. Koç, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada, “Komisyonda hangi statüyle devam edeceğimiz konusunda henüz tebliğ edilmiş bir şey yok” dedi. Komisyonda halen Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın yanı sıra, PM Üyesi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, PM Üyesi Mehmet Faraç ve CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak yer alıyor. (GAZETEPORT)

Kaynak : Haber7

Orijinal haber kaynağı için; Yeni Günde Hep Beraber – Güne Başlarken

Benzer haberler: