Kategoriler: İnternet Medyası

Global piyasalarda zirve değişti! Nvidia öne geçti

Nvidia'nın kuvvetli finansal sonuçlarının ardından ABD, Avrupa ve Japonya pay piyasalarında yeni zirveler görülürken, bugün gözler Almanya'da büyüme verilerine çevrildi.
Nvidia hisse fiyatı, beklentilerin üzerinde kar açıklamasının ardından %16 artışla günü tamamladı. Şirketin piyasa değeri bir günde 277 milyar dolar artarak Meta'nın rekorunu kırdı. Yarı iletken ve yapay zeka alanındaki gelişmeler resmen şirketin piyasadaki konumunu belirledi.
FED KARARI BEKLENİYORÖte yandan Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor. Fed yetkilileri, para politikasındaki sıkı duruşun ekonomiyi etkilediğini söylüyor. Piyasalar, Fed'in martta faizi sabit bırakıp mayısta indirmeye başlayacağını öngörüyor.
ABD EKONOMİSİ POZİTİF İLERLİYORABD'de İlk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 5 haftanın en düşük seviyesine indi. Ekonomik gelişmelerin olumlu ilerlemesi noktasında İmalat sanayi PMI 17 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ayrıca Hizmet sektörü PMI 3 ayın en düşük seviyesine gerilerken, ikinci el konut satışları ocakta piyasa beklentilerinin üzerinde oldu.

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: