Kategoriler: İnternet Medyası

Genelkurmay Başkanlığı, sesini CHP’ye karşı yükseltti

Batum’un ‘kağıttan kaplan’ sözlerine TSK’dan cevap geldi. Genelkurmay Başkanlığı, her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretlerinin üzüntüyle izlendiğini bildirdi.Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, 6 Şubat 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bazı değerlendirmelerinin yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:
”Her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir.

Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, sadece güvenlik alanındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi tartışmalara konu edilmesi, ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır.

Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir.”

BATUM NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, önceki gün Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi’ni ziyaretinde, “Koca bir askeri yıktılar. Koca bir asker derken meğer kağıttan kaplanmış o da. Biz bunu asker zannedermişiz” demişti.

Cumhuriyet mitinglerine de atıfta bulunan Batum, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

”Sonra o güç devreye girdi. CIA’nın ışıkları 10 gün sabaha kadar açık kaldı. Sonra bizi böldüler. Birilerini korkuttular. Büyükanıt’a dediler ki; ‘Oğlum bir bildiri yaz’. Büyükanıt inandı. İktidara da gidip birileri; ‘Kandırdık, şimdi bildiriyi yayınlıyor. Merak etme sen de karşı çıkarsın. Ülkeyi böyle ikiye bölersin’ dediler. Bütün oyun çıktı. Yaşar Büyükanıt bugün ortada mı? Hayır, saklandı. Bilmiyoruz nerede.

Hadi Büyükanıt orada, hesabını sorsanıza. Hadi Kenan Evren orada hesabını sorsanıza. Hadi Hilmi Özkök orada hesabını sorsanıza. Oyunlara gelmeyeceğiz. Birbirimize düşmeyeceğiz. Onlar ne yapıyorsa, tam karşısını yapacağız. Merak etmeyin, Türkiye’de üreten ekonomiyi de doğru dürüst bir Anayasa’yı da hukuk devletini de gerçekleştirecek kadrolar vardır.”

Batum: Süheyl Batum da CHP de ordusuna gözbebeği gibi bakar, hakaret etmez.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, askere yönelik sözlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerini üzmesi halinde bundan kendisinin de üzüntü duyacağını söyledi.

Batum, Habertürk Televizyonu’nun canlı yayınına katılarak, askere yönelik sözleri ile bugün Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı değerlendirdi.

”Sözlerim Türk Silahlı Kuvvetlerini üzerse ben de üzülürüm” diyen Batum, TSK’nın kendisine yönelik değil, genel bir açıklama yaptığı düşüncesinde olduğunu ifade etti.

Kendisinin ve CHP’nin asla darbe yapılması özlemi içinde olmadığını belirten Batum, Genelkurmay Başkanlığının, kendi prestijini kırmaya yönelik hukuksuz girişimler karşısında, bu hukuka aykırılığın farkında olduğunu dile getirmesini beklediğini, sözleriyle bunu ortaya koymak istediğini söyledi.

Batum, ”Bizim darbelerden hiçbir beklentimiz. Yok biz seçimlerle, halkın oyuyla iktidarı yıkacağız. Ama benim istediğim şu, hukuksuzluklara karşı en azından bunların hukuksuzluk olduğunu söyleyebilmesi lazım böyle büyük bir kurumun” diye konuştu.

Sözlerine ilişkin parti içinden bir tepki almadığını, tamamının dikkatle değerlendirilmesi halinde ne demek istediğinin açıkça görülebileceğini belirten Batum, ”Süheyl Batum da CHP de ordusuna gözbebeği gibi bakar, hakaret etmez. Ama çarpıklıkları da ortaya koymamız lazım ki onların üzerinden giderek insanlar bugün bu hukuksuzlukları yaşamasınlar” dedi.

Batum, Zonguldak’ta yaptığı bir konuşmada, ”Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP’yi yıkamadılar” ifadesini kullanmıştı.

A.A.

Orijinal haber kaynağı için; Haber Blog

Benzer haberler: