Kategoriler: CHP

Genel Başkan Söz Verdi, CHP’li Belediye Başlattı…

GENEL BAŞKAN SÖZ VERDİ, CHP’Lİ BELEDİYE BAŞLATTI

CHP’li Bakırköy Belediyesi fakir ailelere umut oldu. DESTEK Bankkart Projesi’ni basına tanıtan Bakırköy Belediye Başkanı CHP’li Ateş Ünal Erzen ilk planda 1040 dar gelirli ailenin hesabına her ay 200- 250 ve 300 TL para yatıracaklarını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin ile birlikte basının huzuruna çıkan İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ilk planda yardım yapılacak olan dar gelirli 1040 yurttaşı Bakırköy Belediyesi Yardım Sandığı ‘ndan yardım yapılanlar ile Aşevi’nden yemek alanlar ve Yeşil Kart sahiplerinin taranmasından sonra belirlediklerini söyledi.

Her ayın 1 ‘inde işçilerin memurların maaş ödemesi gibi 200- 250 ve 300 TL tutarındaki paranın yoksulluk kıstaslarına göre belirlenen ailenin banka hesabına yatırılacağını açıklayan Erzen,” Bu yardımlar özelikle evin kadınına ait olacak olan karta yüklenecek.” dedi. İhtiyaca göre yardım yapılacak “Belediye bütçesi ve hayırseverlerin bağışlarıyla yapılacak yardım miktarı herkese eşit olmayacak. Evdeki engelli sayısı, öğrenci sayısı, evin kira olup olmadığı gibi kıstaslara göre yardım miktarı belirleniyor. Bu amaçla belediye ekipleri yardım yapılacak kişilerin evlerini tek tek gezerek form doldurdu ve doldurulan bu formlar sisteme aktarıldı.” diyen Başkan Erzen, yapılacak alışverişlerde alınacak ürünlerin de kartta tanımlı olacağını vurguladı.

Başkan Erzen’in açıklamalarına göre; temel gıda alışverişi yapılabilecekken alkol, sigara gibi ürünler alınamayacak. Kartın üzerindeki çip ile alışveriş yapılabilecek temel gıda ürünleri ve temizlik malzemeleri tanımlı olacak. Destek Bankkart sahipleri markete gittiği zaman ezilip büzülmeden kasiyerin bile bilmeyeceği sistemle alışveriş özgürlüğünü yaşayacak. Bütçeye yıllık yükü %3-4 Destek Bakkart Projesi’nin Bakırköy Belediyesi’ne yıllık maliyetinin yaklaşık 3 ile 5 milyon TL arasında olacağı bilgisini veren Belediye Başkanı Erzen, bunun da 196 milyon lira olan belediye bütçesine %3-4 arasında bir yük getireceğini ifade etti.

Erzen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da projeden haberi olduğunu ve “uygulamanın Türkiye’ye örnek olmasını istediğini” belirtti.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok