Kategoriler: Gazeteler

Genç akademisyen corona virüse yenik düştü

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Eylem Apaydın, bir süre önce yakalandığı corona virüs nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine tedavi altına alındı. Durumunun ağırlaşması üzerine yaklaşık bir ay önce yoğun bakım ünitesine alınan ve entübe edilen 41 yaşındaki Apaydın, hayatını kaybetti.

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dr. Öğretim Üyesi Apaydın’ın, yapılan tüm tedavilere rağmen hakkın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yüksek lisans ve doktorasını yurt dışında yapan, iyi eğitim almış bir bilim insanını kaybettiklerini belirten Hülagü, “Acımız büyük, çok üzgünüm. Allah’ın mağfireti üzerine olsun. Üniversitemizin ve eğitim camiamızın başı sağ olsun. Kederli ailesine sabırlar diliyorum. Makamı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Eylem Apaydın, 2000 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ‘nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından 2004’te uluslararası ticaret hukuku alanındaki yüksek lisansını University Of Kent ‘te tamamlamış. 2010 yılında The Problematic Structure Of Management Of Co-Owned Properties İn Turkish Law And Pursuance Of Solutions doktora teziyle University of Leicester ‘da eşya hukuku alanındaki doktorasını bitirmiş. 2010’dan beri Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk kürsüsünde dersler vermekte, ayrıca Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ara ara misafir öğretim elemanlığı da yapmaktaydı. Evli ve dört yaşında bir oğlu vardı.

Bir öğrencisinin kaleminden Eylem Apaydın; “Kendisinden iki dönem ders alma şerefine nail olmuş biri olarak söylüyorum muazzam bir kişiliği vardır. kendisi hem genç hem dinamiktir. derslerinde bol bol ufkunuzu iki katına çıkarır. verdiği derslerden kalanlar dersten kaldığına üzülmez aksine hocadan tekrar ders alacağı için sevinir. girdiğim son dersinde söylediği ”çocuklar mutluluğun anlamını bilin, mutlu olun” repliği ile akıllardan çıkmamak üzere yerini almıştır. Bilgi birikimi, gülünce kaybolan gözleri ve sakallarıyla İlber Ortaylı’nın gençliğini çağrıştırmaktadır…” 

Orijinal haber kaynağı için; Hukuki Haber

Benzer haberler:

    yok