Kategoriler: İnternet Medyası

‘CHP light AKP oluyor!’

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bursa’da yaptığı açıklamada 2007 yılında seçimlere girmeyerek büyük zarar gördüklerini söyledi. Türker, CHP’nin partilerine karşı etik davranış sergilemediğini ileri sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, mevcut milletvekili adaylarına rozet taktığını ifade eden Türker, “Kamuoyunda ’DSP’yi erittik, yok ettik’ imajı vermeye çalışıyorlar. Halbuki parlementoya girersek bizimle birlikte koalisyon kurabilirler. Ama CHP, AKP ile koalisyon kuracağını deklare ediyor. O zaman CHP light AK Parti oluyor” dedi.

Seçim çalışmaları için Bursa’ya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kervansaray Termal Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP’ye yüklenen Türker, artık bu partinin Atatürk’ün partisi olmadığını ileri sürdü.
Bazı kesimlerin, DSP’nin seçime girmekten vazgeçebileceği yönünde dedikodular yaptığını ifade eden Türker, “DSP 2007 yılında seçime girmeyerek büyük zarar görmüştür. Sizlerin bile kapsama alanından çıkmıştır. Çünkü döndüğümüz zaman, 2007 yılına mukayese edecek bir veri yok” diye konuştu.
Seçimlere girmeyerek CHP’ye çok fazla katkı sağlamadıklarını söyleyen Türker, ana muhalefet partisinin kendi içinde revize olduğunu kaydetti. Seçimlerin ardından 13 adaydan 6’sını, CHP’nin transfer ettiğini belirten Türker, “Seçimden sonra ilk gün partimize dönecekleri yönünde anlaşma olmasına rağmen, sözünde durmayıp etik davranmayan bir parti. Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum, Bazı yerlere gidiyor, mevcut milletvekili adaylarımıza rozet taktırıyorlar. Mevcut olan ufak beldelerdeki belediye başkanlarımızı transfer ediyorlar. Bu işi seçim dönemlerinde yapmaları etik değildir. Siyasi ahlaka aykırıdır. Kamuoyunda ’DSP’yi erittik, yok ettik’ imajı vermeye çalışıyorlar. Halbuki biz parlementoya girersek bizimle birlikte koalisyon kurabilirler. Ama CHP, AKP ile koalisyon kuracağını deklare ediyor. O zaman CHP light AK Parti oluyor” dedi.

MHP’DEKİ KASET OLAYI

MHP’deki kaset olayları ile ilgili değerlendirmede de bulunan DSP Genel Başkanı Türker, “Bahçeli’ye seslendim: ’Sakın sarı öküzün başını verme’ dedim. Türkiye’yi şekillendirmek isteyenlerin o kadar çok gözlerini kan bürüdü ki: ’Baktılar diğer partileri devre dışı bıraktık, şimdi 3’üncü partiyi de devre dışı bırakalım’ dediler. Ben o işin yanlış olduğunu düşünüyorum. Halk şu anda suskun. AKP’yi tasvip eden bir duruşu yok” şeklinde konuştu.

Üniversite ve KPSS’de şaibe olduğunu söyleyen Türker, üniversite sınavında başarılı olamayan öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğunu anlattı. “1 milyon 700 bin gencimiz istediği fakülteye girmediği ya da kazanmadığı takdirde psikolojik olarak benim hukukum korunmamıştır tramvasına girmesinden daha doğal bir beklenti olamaz” diyen Türker, “Bu çocukların hepsinin üniversiteye alınması gerekir. Yapılacak ilk sınavda, elenen gençlerimizin de dahil edilmesi şart. Yapılacak bu sınavın öğrencilerin hangi fakülteye gideceğini belirlenmesine yönelik olması gerekiyor. ’Nasıl bu kadar genci üniversiteye alacaksıniz?’ diyebilirsiniz. Alabilirsiniz. 3 vardiye çalışacak fiziki kapasiteleri var. Sabahçı, öğlenci ve akşamcı yaparsanız olur” diye konuştu.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok