Kategoriler: CHP

CHP’li gençler, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün de katılımıyla Adalet Bakanlığı önünde Cumartesi Annelerine destek için oturma eylemi yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,  ”Makul şüpheli yasası yeni cumartesi anneleri yaratır” dedi.

Gençlik Kolları Cumartesi Annelerinin 500. Hafta eylemine destek olmak amacıyla üç büyük ilde yapılan  eylemlerin Ankara ayağında Adalet Bakanlığı’na yürüdü. “Benim Annem Cumartesi” kampanyası çerçevesinde  ellerinde dövizler ve barış güvercinleriyle yürüyen CHP’li gençleri polisler engellemek istedi ama gençler Bakanlık Binası önünde oturma eylemi yaptı. Yürüyüşe CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile bazı CHP’li milletvekilleri ve yöneticiler de  katıldı.

LEVENT GOK; “MAKUL ŞÜPHELİ YASASI YENİ CUMARTESI ANNELERI YARATIR”

TBMM CHP Grup başkanvekili Levent Gök, gençlik kollarının Cumartesi anneleriyle dayanışma eyleminde, hükümetin yeni yasa hazırlıklarını eleştirdi ve Davutoğlu hükümetinin aciz ve çaresizlik içinde demokratik kazanımları askıya almaya çalıştığını vurguladı. Levent Gök, ” Yapmaya çalıştıklarıyla toplumun ihtiyaçları arasında hiçbir ilgi yok. Tek dertleri var o da iktidardaki ömürlerini uzatmaya çalışmaktır. Anti-demokratik uygulamalarla halkın sesini kısıp kara, ranta dayalı yönetim anlayışlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Yeni yasa arayışları, Makul Şüpheli Yasası yeni cumartesi anneleri yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Hükümete buradan çağrımızı bir kez de gençler aracaılığıyla yapıyoruz. Bu anti demokratik arayışlardan vazgeçsinler. Bu polis yasaları da onların ömürlerini uzatmaya yetmeyecektir”dedi.

İRFAN INANC YILDIZ ” CUMARTESI ANNELERININ ACISINI YUREGIMIZDE YASIYORUZ”

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı irfan İnanç Yıldız da yaptığı konuşmada üç büyük ilde başlattıkları etkinliklerle toplumu Cumartesi Annelerinin acısına karşı duyarlı olamaya çağırdıklarını belirtip; ” Benim Annem Cumartesi diyen CHPli gençler 500 haftadan bu yana yağmur çamur soğuk demeden, polis baskısı copu biber gazına rağmen direnen annalerin yanında olduklarını haykırmaktadır. Biz onların acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Demokratik ve kalkınmış bir ülke istiyorsak geçmişte yaşanan bu acılara karşı duyarsız kalma hakkımız olamaz. Bu annelerin yaşadığı dram bir an önce sonlansın, faili meçhullerin hesabı sorulsun, kayıp bir tek kişi kalmasın diye biz de onlarla beraber direnmetye devam edeceğiz” dedi.

CHP’li gençler konuşmalardan sonra beyaz güvercinler uçurdu, slogan ve şarkılarla eylemlerine son verdi.








Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok