Kategoriler: CHP

Çanakkale Milletvekili Soydan, traktörlerin araç muayene sisteminin yeniden düzenlenmesini sordu

Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Çanakkale Milletvekili Soydan, üreticilerin traktörlerinin araç muayene cezalarının affı ile ilgili hazırladığı önergesinde şu ifade ve sorulara yer verdi;

“Araç muayene faaliyetlerinin özel sektöre devredilmesinin ardından özellikle kırsal kesimde tarımsal üretim yapan üreticilerimizin, çiftçilerimizin üretim amacıyla kullandığı araçların, özelliklede traktörlerin muayenesinde ciddi sorunlar yaşanmaktadır.

Tarımsal faaliyetlerin doğası gereği üreticilerimiz sadece hasat dönemlerinde ekonomik olarak rahatlamaktadır.

Hasat dönemlerinin dışında, nakit para akışının olmadığı dönemlerde araçlarının muayenesini zamanında yaptıramayan üreticilerimiz gecikmeden dolayı ciddi gecikme cezalarıyla karşılaşmaktadırlar.

Çiftçilerimiz açısından giderek ödenmesi mümkün olmayan ve bir kısır döngüye girmiş olan traktör ve motosiklet muayene gecikme cezaları üreticilerimizi üretemez hale getirmiştir.

Bu doğrultuda;

1-Özellikle kırsal alanlarda üreticilerin üretimde kullandığı araçların muayene zaman ve aralıklarının hasat dönemleri de düşünülerek yeniden düzenlenmesi konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

2-Girdi fiyatlarındaki ciddi artışlara ve yüksek üretim maliyetlerine rağmen Dünya ile rekabet etmeye ve yaklaşık 80 milyonluk nüfusumuzu doyurmaya, beslemeye çalışan üreticilerimizden, zamanında araç muayenesini yaptıramaması nedeniyle talep edilen gecikme cezalarının bir defaya mahsus af edilmesi konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Yok, ise mağdur olan üreticinin mağduriyetini nasıl önleyeceksiniz?”

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok