Kategoriler: İnternet Medyası

Çağlayan Adliyesi İcra dairelerinin yerleri

İstanbul Adliyesinin Temmuz ayının son haftasına kadar yeni adresine taşınmasından sonra Ağustos ayında faaliyetine resmen başlayacak olan Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki yerleşim yerleri de belli olmaya başladı.

İcra dairelerinin Adliye Sarayına yerleşme düzenleri B2-B3 ve D2-D3 blokların 2. Bodrum katında toplam 48 adet İcra Müdürlüğü olarak belirlendiği açıklanmıştır.

İcra dairelerine Adliye sarayındaki giriş katın altındaki G3 ve G4 2. Bodrum kat olarak yer ayrılmış durumdadır.

3. Bodrum kat olarak belirlenen G2 girişinden girecek olan Avukat ve vatandaşlar bir alt katta bulunan icra dairelerinin bulunduğu Avukat dinlenme odası ve İcra veznelerinin de yer aldığı 2. Bodrum katta bulunan icra dairelerine ulaşmış olacaklardır.

İcra dairelerinin yerleşimi şu şekilde dağılım göstermiştir.

Beyoğlu İcra Müdürlükleri    Kat 2B Blok D3 ( Toplam 5 İcra Müdürlüğü )

İstanbul İcra Müdürlükleri     Kat 2B Blok B2 – B3 – D3 ( Toplam 50 İcra Müdürlüğü )

Sarıyer İcra Müdürlüğü         Kat 2B Blok D3 ( Toplam 1 İcra Müdürlüğü )

Şişli İcra Müdürlüğü             Kat 2B Blok D2 ( Toplam 8 İcra Müdürlüğü )

İstanbul barosu kitapçık hazırladı.

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklama, baroca, İstanbul Adalet Sarayını tanıtan ve avukatları bilgilendirmeyi amaçlayan bir kitapçık hazırlandı.

Avukatlar, baronun internet sayfasında bulunan bu kitapçığı okuyabilecek, bilgisayarlarına indirebilecek ve cep telefonlarıyla da ulaşabilecekler.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın ‘Yeni Adliye / Yeni Yapılanma adlı yazısının da yer aldığı kitapçığın ayrıca  bütün Avukatlara posta ile gönderileceği de açıklandı.

Kitapçığın ‘Meslektaşlarımıza Yararlı Bilgiler’ bölümünde, adliyenin girişlerindeki ‘tanıma sistemi’, otopark ve baro odaları kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıyor. İstanbul Barosu Avukat Dinlenme yapılanma örneklerinin yanı sıra kitapçıkta, İstanbul Adalet Sarayı hakkında genel bilgiler veriliyor ve adliyenin ana blokları tanıtılıyor.

Kitapçıkta, adliyenin ana ve girişleri, avukat ve vatandaş otoparklarının kullanımı, genel olarak adliyedeki mahkemelerin dağılımı konusunda bilgilendirme yapılıyor ve adliyenin yerleşim şemaları üzerinde bulunan kodların ne anlama geldiği ve hangi katta nelerin bulunduğu anlatılıyor.

Kitapçığın son bölümünde ise, iki bodrum, bir zemin ve 7 kattan oluşan İstanbul Adalet Sarayına ulaşım ve giriş-çıkış trafiği şema üzerinde gösteriliyor.

İstanbul Barosu Çağlayan Adalet Sarayı bilgilendirme Kitapçığı için tıklayınız.

 

Elektronik Kitapçığı Bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız (Windows).

 

Kitapçığı Bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız (Mac).

Benzer haberler: