Kategoriler: İnternet Medyası

Baro Şiddet Mağduru Aile İçin İki Avukat Atadı – Çapakçur Gazetesi

Bingöl Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Nuran Aydın: Baro tarafından şiddet mağduru kadına boşanma davası için ayrı şiddet dosyası için ayrı avukat atandı. 

Karlıova’da evli olduğu S.E.’ye şiddet uygulayan Hasan E. hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Çocuklarıyla birlikte şiddet gören kadın için Bingöl Barosu tarafından iki avukat görevlendirildi. S.E.’nin avukatlığını üstlenen Bingöl Barosu Kadın Komisyonu, Hasan E. hakkında hem şiddet hem de boşanma davası açmak için iki avukat görevlendirdi.

Konuya ilişkin Twitter’dan bir açıklama yapan Bingöl Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Nuran Aydın S.E. için 2 avukat görevlendirildiğini söyledi. Bingöl Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Nuran Aydın konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

“Mağdur kadın ile görüşmelerimiz tamamlandı. Baro tarafından kendisine boşanma davası için ayrı şiddet dosyası için ayrı avukat atandı.  Aile bakanlığına bağlı psikolog ve sosyolog görevliler ile ortak ortamda yapılan görüşmeden Sabriye’nin konuk evinde kalmak istememesi, babasının koşullarının müsaitliği değerlendirilip koruma talebinde bulundu. Çocukların dedesi ve nenesi ile kendilerini daha iyi hissetmelerinden dolayı psikolojik ve güvenlik açısından herhangi bir sorun bulunmuyor. Fail ile ilgili uzaklaştırma kararı alındı. Baro olarak konunun her aşamasında takipçi olacağız.”

Haberin Tam Metni

Orijinal haber kaynağı için; Hukuk Haberleri – – Güncel Hukuk Haberleri

Benzer haberler:

    yok