Kategoriler: İnternet Medyası

Bakanlıktan TV ve internette avcılık eğitimi

Bakanlıktan TV ve internette avcılık eğitimiBakanlıktan TV ve internette avcılık eğitimiÇevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, avcılık konusunda televizyon ve internet üzerinden halka eğitimler verecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, avcıların eğitimi ve toplumun her kesiminin avcılık hakkında bilinçlendirilmesi adına bir takım faaliyetler yürüttüğü belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile 2004 yılından bu yana yapılan işbirliği ile halk eğitim merkezlerinde ve özel kurs yerlerinde ”avcı eğitimi” ve bu eğitimin sonunda da ”avcılık sertifikası” verildiği anımsatılan açıklamada, son yıllarda bu konuya artan ilginin daha da pekiştirilmesi, toplumda avcılık ve avlanma konularında daha çok insanın bilgi sahibi olup bilinçlenmesi, avcılığa ilgi duyup bununla ilgilenen kişilerin eğitimlere daha kolay ulaşabilmesi adına yeni projeler gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, hazırlanan projeler kapsamında avcılık konusundaki eğitimlerin yaygın eğitimler kapsamına alınarak günümüz yayın organlarından televizyon ve internet gibi vasıtalar kullanılarak halka ulaştırılacağı bildirildi.

Avcılık eğitimlerinin, yaygın eğitimle tüm halka ulaşması neticesinde ”sürdürülebilir yaban hayatı ve avcılık” için büyük bir atılımın gerçekleştirileceği ve tüm vatandaşların doğal hayat konusunda aktif bir eğitim sistemine dahil edileceği ifade edildi.

AA

Kaynak : Haber7

Orijinal haber kaynağı için; Yeni Günde Hep Beraber – Güne Başlarken

Benzer haberler: