Kategoriler: İnternet Medyası

Babanın kızına veda busesi Galeri

Babanın kızına veda busesi GaleriBabanın kızına veda busesi GaleriŞırnak’ta dün bir hastane odasında yaşananlar görenleri ağlattı. Beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gurbet’in babası organlarını bağışladığı kızıyla böyle vedalaştı.

M. Selim YALÇIN’ın haberi

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan 7 yaşındaki Gurbet Yavuz tüm çabalara rağmen hayata döndürülemedi. Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Gurbet’in beyin ölümü dün gerçekleşti. İşte bu dakikadan sonra Yavuz ailesi zor dakikalar başladı. Doktorlar, küçük kızın ailesine bağışlamalara durumunda organlarının umut bekleyen hastalara nakledilebileceğini aktardı.

Baba Şükrü Yavuz, bugüne kadar tek bir organ bağışının gerçekleşmediği Şırnak’ta bu karar imza atan ilk kişi oldu ve kızının tüm organlarını bağışlayacağını açıkladı. O dakikadan sonra bu kez müthiş bir trafik başladı. Organların alınması imkanını sahip olmayan hastane yetkilileri acil olarak Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi Ekibi’ne ulaştı. Ambulans helikopter Cizre’ye geldi.

SAÇLARINI OKŞADI

Acılı baba Şükrü Yavuz ise yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen yedi yaşındaki kızını organ nakli öncesinde son bir kez görmek istedi. Baba Yavuz, kızına yatakta sarılıp önce saçlarını okşadı, sonra son bir kez yanaklarından öpüp ağladı. Bu manzarayı gören tüm sağlık personeli gözyaşlarını tutamadı.

Beyin ölümü gerçekleşen Gurbet’in tüm organları ameliyatla alınarak, umutla hayat bekleyen dört hastaya gönderildi.

İKİ BEBEĞE HAYAT

Gurbet’in karaciğeri Malatya’da organ bekleyen biri iki diğeri bir yaşında iki ayrı bebeğe nakledilecek. Böbrekleri ise Gaziantep Üniversitesinde organ nakli bekleyen iki ayrı hastaya nakledilecek.

Şırnak’ta ilk defa yapılan organ bağışında kızının bütün organlarını bağışlayan baba Şükrü Yavuz, ‘Ben çocuğuma doyamadan yitirdim. Organları toprak olmasın ve başka insanlarda yaşasın istedim’ dedi.

Malatya Organ Nakli Merkezinden gelen küçük kızın Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Yavuz ailesinin tüm kente örnek olacağını söyledi.

AKŞAM

Kaynak : Haber7

Orijinal haber kaynağı için; Yeni Günde Hep Beraber – Güne Başlarken

Benzer haberler: