Kategoriler: İnternet Medyası

Azerbaycan’da savaş hali ilan edildi

Azerbaycan ve Ermenistan’ı Dağlık Karabağ’da bir kez daha savaşın eğişine getiren süreç, Ermenistan’ın Temmuz ayında ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine saldırmasıyla başladı. Saldırıların şiddetini arttıran Ermenistan, bugün tüm cephe hattına saldırı düzenleyerek, savaşın da fitilini ateşledi.

Ermenistan güçleri, sabahın erken saatlerinde cephe hattında Azerbaycan mevziileri ve sivil yerleşim birimlerine saldırdı. Azerbaycan, cephe hattındaki köylerde sivil kayıpların ve yaralıların olduğunu duyurdu. 

Ermenistan’ın sivilleri hedef alması üzerine Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlattı. Ermenistan’a ait 12 adet uçaksavar füze sistemi imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, imha görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Azerbaycan Ordusu, gün içinde ilerleyişini sürdürdü. Savunma Bakanlığı, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Fuzuli ve Cebrayil bölgelerindeki 6 köyün Ermenistan unsurlarından temizlendiğini duyurdu.

Cephe hattının Terter, Ağdam, Fuzuli, Cebrayıl ve Murovdağ yönünde sıcak çatışmalar gün boyunca devam etti. 

Gelişmeler üzerine kamera karşısına geçen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın ülke topraklarına yasa dışı şekilde yerleşmeye çalıştığını söyledi. “Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak.” Dedi. 

Azerbaycan Ordusu’nun misillemesinin ardından Ermenistan’da seferberlik ilan edildi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sıkıyönetim ilan edildiğini ve topyekün seferberlik kararı alındığını duyurdu.

Akşam saatlerinde ise Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde “savaş hali” ilan edilmesi kararı aldı. Başkent Bakü’nün de aralarında bulunduğu birçok kentte gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Azerbaycan ordusu, şu an için topyekun seferberliğe ihtiyaç olmadığını, Azeri ordusunun asker sayısının yeterli olduğu bildirdi.

Son dönemde, Ermenistan’ın PKK ile ilişkisi yeniden gündeme geldi. Erivan yönetiminin, yönetici kadroların da yer aldığı yüzlerce PKK’lı terörist ve ailelerini, Azerbaycan’a karşı kullanılmak üzere Dağlık Karabağ’a yerleştirdiği bildiriliyor. Ermenistan’ın PKK’lı teröristlerin yanı sıra çeşitli Ortadoğu ülkelerinden bölgeye paralı askerler topladığı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

Orijinal haber kaynağı için; Ulusal Kanal – Son Dakika Haberleri

Benzer haberler:

    yok