Kategoriler: Gazeteler

Avrupa Adaletin Etkinliği Komisyonu (CEPEJ) Genel Kurul Toplantısı

Toplantının açılış konuşması; Avrupa Konseyi İnsan Hakları Standartlarını Uygulama, Adalet ve Hukuki İşbirliği Direktörü sayın Frédéric Dolt tarafından yapıldı.

Toplantıda, CEPEJ çalışma grupları olan Yargı Sistemlerinin Değerlendirilmesi (GT-EVAL), Adaletin Kalitesi (GT-QUAL), Yargıda Zaman Yönetimi (SATURN) ve Siber Adalet ve Yapay Zekâ (GT-CYBERJUST) tarafından, devam eden ve tamamlanan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Bu kapsamda,  5 Ekim 2022 tarihinde yayınlanan “2022 yılı CEPEJ Avrupa Yargı Sistemleri Değerlendirme Raporu” CEPEJ üyelerine sunulmuştu. CEPEJ İşbirliği Programı kapsamında yararlanıcı ülkeler ile yürütülen programlarla ilgili alınan mesafeler ve planlanan hususlarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, “Hâkimlerin İşe Alınması ve Terfi Sürecinde Cinsiyet Çeşitliliğinin Sağlanmasına İlişkin İlkeler ve İdari Arabuluculuğu Teşvik Etmeye Yönelik Kılavuz” kabul edildi.

Diğer yandan, son dört yıldır CEPEJ Başkanlığı görevini yürüten sayın Ramin Garagurbanlı’nın (Azerbaycan) görev süresinin dolması nedeniyle yapılan oylama neticesinde sayın Francesco Depasquale (Malta) iki yıl süreyle CEPEJ Başkanı olarak görev yapmak üzere seçildi. Ayrıca, görev süresi dolan başkan yardımcısı ve iki büro üyesinin yerine de seçim yapıldı.

Gündemde yer alan diğer maddelerin görüşülmesinin ardından gerçekleştirilen kapanış konuşmalarıyla 39. CEPEJ Genel Kurul Toplantısı sona erdi. 

Orijinal haber kaynağı için; Hukuki Haber

Benzer haberler: