Kategoriler: CHP

Ardahan Milletvekili Öğüt, vatandaşların yerel seçim günü kış koşulları nedeniyle yaşadıkları zorlukları aktardı

Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,  TBMM’de düzenlediği basın toplantısında barkovizyon aracılığıyla basın mensuplarına izlettirdiği görüntüler ile doğu ve güneydoğu illerindeki vatandaşların yerel seçim günü kış koşulları nedeniyle yaşadıkları zorlukları aktardı.

Bazı köy yollarının kapandığını, sandık görevlilerinin ve vatandaşların oy verilecek yerlere ulaşamadıklarını anlatan Öğüt, doğu ve güneydoğu illerinde seçime katılım oranının düşük olmasının nedenlerinden birinin olumsuz hava koşulları olduğuna işaret etti.

Mart ayının doğu ve güneydoğu illerinde kış şartlarının yaşandığı bir döneme denk geldiğini söyleyen Öğüt, buna ilişkin hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunacağını söyledi.

Kanun teklifinde yerel seçimlere yönelik seçim takviminin Şubat ayının birinci haftasında başlatılması, Mayıs ayının ilk haftasında da seçimlerin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü aktaran Öğüt, “Doğu Anadolu’da vatandaşlar kar ve buzlanmadan dolayı oylarını kullanamadı, özgür iradesini sandığa yansıtamadı” dedi.

Öğüt, açıklamalarının ardından gazetecilerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin sorularını da cevapladı.

Bir soru üzerine, Meclis’e gelen ziyaretçilerin mutlaka referans ile girmeleri gerektiğine işaret eden Öğüt, saldırganın sosyal medyadaki paylaşımlarının psikolojik sorunları olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Öğüt, “Psikolojik sorunu olan insanları da maalesef perde arkasındaki bazı insanlar yönlendiriyor” şeklinde konuştu.

TBMM’ye girecek kişilerin Genel Bilgi Taraması’nın (GBT) yapılması gerektiğini vurgulayan Öğüt, “Sabıkalı, dolandırıcı, hırsız, yankesici, katil, terör suçundan yargılanmış kişiler elini kolunu sallayarak, ‘Nasıl olsa grup toplantısı var, ben de giriyorum’ dediği zaman bugün Sayın Kılıçdaroğlu’na yapıldı, yarın Başbakan, Bahçeli’ye, Selahattin Bey’e yapılır. Sabıkalı, psikopat kişiler gelip biri ağaca çıkıyor, biri genel başkana yumruk vuruyor, biri ‘kendimi yakacağım’ diyor. Bu tip insanlar TBMM’ye alındığında zafiyet doğuyor. Bu zafiyeti doğuran da bugünkü yönetimdir. Bu yönetim bunun tedbirini alsın, sabıkası olan kişilerin TBMM’ye girmesini engellesin” diye konuştu.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok