Kategoriler: CHP

Ankara Milletvekili Nazliaka, Washington’da “Türkiye’de Şiddet Sarmalında Kadın”ı anlattı…

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ATAA tarafından Washinghton DC’de düzenlenen 34. Geleneksel Türk-Amerikan Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.

“Türkiye’de Şiddet Sarmalında Kadın” başlıklı konuşma yapan Nazlıaka, “Bugünün Türkiye’sine baktığımızda kadın-erkek eşitsizliği ülkemizin en önemli problemlerinden biridir. Ülkemizde kadınlar sistematik olarak eşitsizliğe ve adaletsizliğe maruz bırakılmaktadırlar. Kadının birey ve yurttaş olarak tanımlanması konusu mevcut toplumsal cinsiyet rolleri anlayışının gölgelediği başat bir tanımlamadır. Bir algının yıkılması gerekmektedir” diye konuştu.

Nazlıaka, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de yasalar yapılıyor, uluslararası sözleşmelere imza atılıyor. Fakat yasalar önündeki eşitlik toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıran bir şey değildir. Kadınlar yoksullaştırıldıkları, yoksunlaştırıldıkları, eğitimsiz bırakıldıkları, erkeklerin yaptığı kanunlarla varlıklarını devam ettirmeye çalıştıkları için siyasetin yapılış biçimi içinde de yer almakta zorlanıyorlar. Şu mutlaktır ki; kadınlar siyasette eşit temsil edilmediği sürece gerçek bir demokratik siyasi yapı oluşturulmuş sayılamaz.”

Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen konferansa Kongre Üyesi Donna F. Edwards, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Prof. Dr. Emel Doğramacı, Türk-Amerikan İşdünyası Derneği Başkanı Ekim Alptekin, farklı sivil toplum örgütleri başkanlarından Metodija Koloski, Hassan Warsame, Joshua W. Walker, Lincoln McCurdy, Lydia Borland, Javid Huseynov, büyükelçiler ve akademisyenler katıldı.

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok