Kategoriler: CHP

Ankara Milletvekili Çetin, Polatlı Menteşe Camii duvarından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin indirilmesini sordu

Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Ankara Milletvekili Çetin, Polatlı Menteşe Camii duvarından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin indirilmesi ile ilgili önergesinde şu sorulara cevap aradı;

1-      Polatlı İlçemizde bulunan Menteşe Camii duvarında çerçevelenmiş bir şekilde asılı duran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile Balıkesir Hutbesinin İlçe Müftüsü tarafından duvardan indirildiği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Doğru ise Gençliğe Hitabe ve Balıkesir Hutbesinin Camii duvarından indirilmesinin nedeni nedir?

2-      Diyanet İşleri Başkanlığının İl ve İlçe Müftülüklerine Camii duvarlarında bulunan ve Atatürk’e ait olan söz ve demeçlerin indirilmesi yönünde yazılı bir talimatı var mıdır?

3-      Ülkemizdeki başka Camilerde de Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Balıkesir Hutbesi asılı mıdır? Bunlar da indirilmiş midir?

4-      Polatlı Menteşe Camii duvarından İlçe Müftüsü tarafından indirilen Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile Balıkesir Hutbesi tekrar yerine asılacak mıdır?

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok