Kategoriler: İnternet Medyası

Almanya’da Zenginler: Bizden Daha Çok Vergi Alın

ABD’li milyarder işadamı Warren Buffett bundan kısa bir süre önce ülkesindeki bütçe açığı sorununu çözmek için Kongre’yi süper zengin kesimine yönelik vergileri artırmaya çağırdı.

Dünya çapında yankı bulan çağrıya, şimdi de Almanya’dan bir grup sıradışı zengin destek verdi ve Almanya’da da zenginlerden alınan verginin artırılmasını ve çok yüksek gelirli kesimler için olağanüstü vergi oluşturmasını istedi.

Aralarında onlarca ülkede faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük katalogla satış firması Otto firmasının sahibi Michael Otto, işitme cihazlari alanında önde gelen şirketlerden Kind’in CEO’su Martin Kind ve ülkenin en popüler ses sanatçıları arasında yer alan Marius Müller-Westernhagen’in bulunduğu grup, devletin kendilerinden çok az vergi almasından rahatsız olduklarını ve Almanya’nın borç krizinin açılması amaçlı ekonomik ve sosyal programlara katkı sağlaması koşuluyla daha fazla vergi ödemek istediklerini duyuran girişime imza attı.

Bundan bir süre önce Fransa’da da iş dünyasının önde gelen isimlerinin ülkelerini krizden kurtarmak için daha fazla vergi ödemeyi önerdiklerini belirten Alman zenginler, ülkede yıllık geliri 500 bin Euro’dan fazla 2 milyon insan olduğunu, bunlardan alınan verginin iki yıl boyunca yüzde 5 oranında artırılmasının Almanya’ya 100 milyar Euro ek gelir sağlayacağını duyurdu.

Kendilerinin vergi oranının yükseltilmesinden miras vergisinin artırılmasına kadar tüm önerilere açık olduğunu duyuran süper zenginler, Federal Hükümet’in bu bağlamda bundan önceki yıllarda yapılan çağrılara cevap vermemesini de eleştirdi. Sadece bu yıl 30 milyar Euro yeni borç yapan Almanya’nın 2011’de bütçe açığı tahminlere göre yüzde 5.1 olacak, ülkenin kamu borç yükü yüzde 79.5 ve toplam borç Federal İstatistik Dairesi’nden yapılan açıklamalara göre 2 trilyon Euro’yu buldu.

Almanya´da 2006 yılından bu yana yıllık gelirleri 250 bin Euro´dan fazla olan bekarlar ile 500 bin Euro´un üzerinde olan çiftlerden yüzde 3 oranında ‘Zenginler Vergisi’ alınıyor. Ülkede en yüksek vergi oranı ise gelirleri 250 bin Euro´dan fazla olan bekarlar ile 500 bin Euro´un üzerinde olan çiftler için yüzde 45.

<!–AV–>


Orijinal haber kaynağı için; VOA News: Haberler

Benzer haberler:

    yok