Kategoriler: İnternet Medyası

AKP’ye suçüstü: ABD’de eyalet modeli gezisi!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ABD Adalet Bakanı ile acil bir görüşme yapmasından sonra haberler bıçak gibi kesildi. Devletin haber ajansı, konu ile ilgili en küçük bir haber yayınlamadı. ABD’de neler olup bittiğini Savaş Süzal’ın yazılarından ve eski dostumuz Yılmaz Polat’ın verdiği bilgilerden öğrenmeye çalışıyoruz.
Yılmaz Polat diyor ki, “Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Washington’dayken Atlantic Council adlı düşünce ya da araştırma kuruluşunda bir grupla bir araya geldi. Toplantının dinleyicisi yoktu. Basın da haberdar edilmedi. Yani gizli bir toplantı yapıldı. İçeride kimler vardı, neler konuşuldu bilinmiyor. Ergin’e bu toplantıyı kim tavsiye etti ya da toplantıyı kim düzenledi onu da bilmiyoruz.
Ancak bildiğimiz Eric S. Edelman’ın bu konseyin yönetim kurulu üyesi oluşu… ‘Ergin ile Edelman Washington’da bir araya gelmiş olabilir mi?’ sorusu önemli. Ayrıca yönetim kurulunda ilginç isimler var.
Ergin için buna benzer bir toplantıyı da SETA-Dc adlı Türkiye’deki SETA adli kuruluşun uzantısı düzenledi.
Bu da Meclis’in araştırması gereken bir kuruluş. Açılışını Tayyip Erdoğan yapmıştı. AKP politikalarının reklâmı için harcanan paranın haddi hesabı yok.”
* * *
Polat “Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve beraberindeki sekiz hakim ve savcı ise ABD Adalet Bakanlığı’nın davetlisi olarak önce Washington sonra da Colarado ve Arizona gibi bazı eyaletleri dolaşıyor, eyalet sistemini inceliyor. Bu eyaletler Meksikalıların, Güney Amerikalı nüfusun yaşadığı, yani azınlıkların yoğun olduğu, eyalet kanunları da ona göre düzenlenmiş yerler. Arizona ayrıca Meksika sınırında..
Bir haftalık gezinin masrafları da Amerikan Adalet Bakanlığı’ndan karşılanıyor. Gazetelerde bu konuda tek bir satır göremedim” diyor.
Gazeteler, bu konuda tek bir satır yazacak olsaydı, zaten Yılmaz Polat gibi tecrübeli bir gazeteciden faydalanırlardı. Gazetelerin bir kısmı yandaş oldu, diğerleri de kendilerini korumak için Türkiye’nin bölünmesine bile seyirci kalıyor!
* * *

İşte Büyük Orta Doğu Projesi ya da Yeni Osmanlı Projesi dedikleri proje, bu şekilde hayata geçiyor. PKK’nın savunduğu, “demokratik özerklik” de aynı projenin Türkiye boyutudur. Mezopotamya Projesi’ni de önce ABD Büyükelçisi Pearson, sonra Abdullah Öcalan en son da Ahmet Davutoğlu savunmuştu.
Öcalan en son “Eyalet sistemine geçiş için İrlanda, İspanya, İsviçre ve hatta Belçika örnekleri incelenebilir, bu örneklerden faydalanmak gerekir” dedi. Herhalde, Amerika’daki gezi ona da haber verilmiş ki Amerika’yı telaffuz etmiyor.
Yıllar önce 27 Haziran 1995 tarihli FBIS bülteninde, “ABD’nin eski Moritanya Büyükelçisi” unvanını kullanan David Adolph Korn’un Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeler yayınlanmıştı.
Biz bu bülteni, yayınlandığı tarihlerde ele geçirmiş ve bir yazımızda bahsetmiştik.
O görüşmede, terör örgütünün başı Öcalan, “Biz Amerika’da olduğu gibi federal bir devlet, İspanya ve Almanya’da olduğu kadar da demokrasi istiyoruz. Eğer Türkiye kimlik, kültür, dil ve ekonomiye dayalı haklarımızı verirse, şiddeti bir günde durdururuz. İsteğimiz, soykırıma son verilmesi ve bunun için ABD’nin aracılık yapmasıdır. Biz ABD kuruluşları ve vatandaşlarına yönelik hiçbir eylem yapmadık” demişti.
* * *

İşte şimdi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Adalet Bakanı ve diğer yetkilileri, ABD’nin federal sisteminin hukuki alt yapısını inceliyor. Öcalan’ın ve Kenan Evren’in gözü aydın!
Kenan Evren de 1 Mart 2007’de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 8 eyalete bölünebileceğini söylemişti. İşte gerçek iç ve dış tehdit budur.
Devleti korumaya yemin edenlerin önemli bir kısmı, meğer Amerikan devletini korumak için yemin etmiş, öyle anlaşılıyor!

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler: