Kategoriler: İnternet Medyası

“ABD BİZE FEDERAL BÖLGE SÖZÜ VERDİ”

abdabdPKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’nden olay açıklama geldi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD güdümlü Demokratik Suriye Güçleri sözcüsü Talel Sülo, Halep’in kuzeyi ve Rakka’da yaşananlarla ilgili açıklamasında, Suriye’nin yüzde 20’lik kısmında hakimiyet sağladıklarını söyledi. Sülo, “Kobani’yi ziyaret eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel’den federal bölge sözünü aldık” dedi.
Türkiye’ye “Fırat’ın batısında bir tane bile YPG’li olmayacağına” dair garanti veren ABD’li yetkililerin PKK’nın Suriye uzantısı PYD güdümlü Demokratik Suriye Güçleri’ne de “federal bölge” sözü verdiği ortaya çıktı. Bir yandan Suriye’nin bütünlüğü vurgusu yapan ABD’nin ikiyüzlü tavrı Demokratik Suriye Güçleri resmi sözcüsü Talel Sülo’nun 12 Haziran’da Ronahi Televizyonu’nda katıldığı Yakup Lahdo’nun sunduğu “Olayların İçinden” adlı programda yaptığı açıklamalarla netleşti.

TELEVİZYONDA AÇIKLADI

Halep’in kuzeyi ve Rakka’da yaşananlara dönük açıklamalar yapan Sülo, halen Suriye’nin yüzde 20’lik kısmında hakimiyet sağladıklarını ve her geçen gün yeni alanlar kazandıklarını vurguladı. Yakın zamanda Suriye’nin en önemli aktörlerinden biri olacaklarını ifade eden Sülo, “Kobani’yi ziyaret eden ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’den IŞİD’in bölgeden çıkarılması sonrası federal bölge dahil tüm taleplerimizin karşılanacağı sözünü aldık” dedi.
MASADA OLMA GARANTİSİ

Demokratik Suriye Güçleri’nin yalnızca IŞİD’le mücadele amaçlı kurulan bir örgüt olduğunu belirten Sülo, koalisyon-ABD desteğiyle IŞİD’e karşı önemli kazanımlar elde ettiğini kaydetti. Başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerden “bundan sonraki süreçte kendilerine masada temsilci olarak bulunma” garantisi verildiğine dikkat çeken Sülo, bu konuda Türkiye, Suudi Arabistan ve Katarengelinin uluslararası toplumun desteğiyle aşılacağını söyledi.

REJİMLE SORUNUMUZ YOK

Demokratik Suriye Güçleri-PYD-YPG’nin Esed rejimiyle herhangi bir sorunu olmadığını belirten Sülo, mücadelelerinin sadece IŞİD’e karşı olduğunu kaydetti. Esed rejiminin Rakka’yı ele geçirmesinden de memnuniyet duyacaklarını ifade eden Sülo, kendilerinin Şam rejimi ile herhangi bir rekabet içerisinde olmayacaklarını ancak Suriye için en etkin çözümün federatif yönetim biçimi olacağını söyledi. Sülo, CENTCOM Komutanı General Joseph Votel’in 21 Mayıs tarihindeki Kobani ziyaretinde bu konunun müzakere edildiğini ve bu yönde ABD’nin olumlu görüş belirttiğini sözlerine ekledi.

“ABD BİZE FEDERAL BÖLGE SÖZÜ VERDİ” – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok