Kategoriler: İnternet Medyası

Abant kampı CHP’de çatlağı derinleştirdi

Abant kampı CHP'de çatlağı derinleştirdiAbant kampı CHP'de çatlağı derinleştirdiCHP, son günlerde gerek ekipler arası mücadele gerekse parti politikaları nedeniyle sert tartışmalar yaşıyor. Partiden tasviyeler konusunda özellikle Kılıçdaroğlu ve Sav arasında gizli savaş yaşanıyor..

Bütün bu ayrışma konularının masaya yatırılması ve seçimlere kadar belli bir yol haritası çıkarılması amacıyla 8 yıl aradan sonra bir kamp yapıldı. Fakat Abant’taki soğuk hava kampa da yansıdı ve ayrışma daha da derinleşti. Kapalı kapılar ardında sert tartışmalar yaşandı. 
 
CHP, 8 yıl aradan sonra ilk kez milletvekilleriyle kampa girdi, fakat beklenen kaynaşmayı sağlayamadı. Geçtiğimiz cuma ve cumartesi günleri Abant’ta yapılan iki günlük kamp, parti içerisindeki çatlağı daha da derinleştirdi. Alınan bilgilere göre, hararetli tartışmalara sahne olan toplantılar, iç hesaplaşmaya dönüştü.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav arasındaki görüş ayrılığına, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakın isimlerin muhalefeti de eklenince parti üç parçaya bölündü. Partinin ideolojisiyle ilgili sert tartışmalar yaşandı. Parti Meclisi (PM) üyelerinden Enver Aysever’in bir gazeteye yaptığı, “10. Yıl Marşı’nı bırakıp 100. yıl marşını bestelememiz lazım. Andımız yerine Hrant Dink’in eşi Rakel’in mektubunu okutalım çocuklara.” sözleri de bu çerçevede gündeme geldi. Önder Sav, Bursa Milletvekili Onur Öymen ve İstanbul Milletvekili Ali Topuz, isim vermeden Aysever’i eleştirdi.

Sav’ın, “Bu tür konuşmaları yapanların partiden içeri girmemesi gerekir.” dediği öne sürüldü. İddiaya göre Kılıçdaroğlu ile Sav da, ‘ön seçim’ nedeniyle karşı karşıya geldi. Genel Başkan, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesini istedi ama kendisinden sonra kürsüye çıkan Sav, bu öneriye karşı çıktı. CHP Genel Sekreteri, şu an için bu yöntemle alakalı konuşmanın erken olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, başörtüsü ve genel af konusundaki tavrı nedeniyle de eleştirilere maruz kaldı. Başörtüsü konusundaki en sert konuşmayı, 35 dakika kürsüde kalan İzmir Milletvekili Canan Arıtman yaptı. Arıtman, başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakmaya dönük politika geliştiren bir partide ne işinin olduğunu bile sorgulamaya başladığını ifade etti. Arıtman’a bazı milletvekilleri de destek verdi.

Toplantı aralarında ve sonlarında oldukça gergin olduğu öğrenilen Sav da eleştirilerden nasibini aldı. Özellikle tüzük değişikliği ve Baykalcı ekibin partiden tasfiyesi konularında kendisine suçlamalarda bulunuldu. ;

Sav’a, Yargıtay’ın tüzükle ilgili yazısını neden sakladığı soruldu. Genel Sekreter’in ise, “Yazıyı saklamadım. Tatilde olduğum için iletme fırsatı bulamadım.” diye kendini savunduğu ifade edildi. Ankara Milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı ile İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen ve Esfender Korkmaz’ın da partideki tasfiyelerle ilgili rahatsızlıkları dile getirdiği bildirildi.

Endişeleri gidermek için kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, “Tasfiye olmayacak.” dedi ama bu sözler Baykal’a yakın isimleri tatmin etmedi. Deniz Baykal’ın katılmadığı kampta, kendisine yakın milletvekilleri Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi ve Mustafa Özyürek de adeta yalnızları oynadı. Yemeklerde Kılıçdaroğlu ve Sav’ın masasına bu ekipten kimse oturmadı. Kamptan dönüşte de Kılıçdaroğlu’nun en önde olduğu parti otobüsüne, Sevigen ve Ateş’in binmemesi dikkat çekti.

ZAMAN 

Kaynak : Haber7

Orijinal haber kaynağı için; Yeni Günde Hep Beraber – Güne Başlarken

Benzer haberler: