Kategoriler: İnternet Medyası

49 FETÖ şüphelisine ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’tan…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün ceza infaz kurumlarındaki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ilk iddianamede, 45’i tutuklu 49 şüpheli hakkında ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

FETÖ’nün ceza infaz  kurumlarındaki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan  ilk iddianamede, 45’i tutuklu 49 şüpheli hakkında ”silahlı terör örgütüne üye  olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zafer Koç tarafından FETÖ’nün ceza  infaz kurumlarındaki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada ilk iddianame  hazırlandı.

 

‘SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK’

 

İddianamede, 45’i tutuklu 49 şüphelinin ”silahlı terör örgütüne üye  olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep  edildi.

 

Şüphelilerden 3’ünün ceza infaz kurumu ikinci müdürü, 39 şüphelinin  cezaevi memuru, 4  şüphelinin ise sosyolog, psikolog ve öğretmen olarak görev  yaptığı belirtilen iddianamede, şüphelilerden birinin etkin pişmanlık hükümleri  nedeniyle, diğer 3 şüphelinin ise şahsi durumlarından dolayı tutuksuz olarak  tanzim edildiği kaydedildi.

 

Şüpheli 43 kişinin örgütün şifreli haberleşme programı ”ByLock”  kullanıcısı olduğu ifade edilen iddianamede, FETÖ’nün yapısı ve eylemleri ile  örgütün ceza infaz kurumlarındaki yapılanmasına yönelik bilgilere de yer verildi.

 

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

 

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesine  gönderildi. Mahkeme heyetinin, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü veya reddi  yönünde karar vermesi bekleniyor. İddianamenin kabulü halinde şüpheliler hakim  karşısına çıkacak.

 

Bu arada, örgütün ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik  müdürlüğüne yönelik yapılanmasına ilişkin savcılıkça yürütülen soruşturmanın  devam ettiği bildirildi.

49 FETÖ şüphelisine ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’tan… – İlk Kurşun Gazetesi.

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler:

    yok