Merhaba arkadaşlar, annemin 24 bin liralık bir vergi borcu vardı. Bu borç sebebiyle babasından kalan evin hissesi üzerine haciz geldi ve son aldığı yetim maaşına 2/3 oranında (1100) haciz kondu. Ondan önce de abimin ona gönderdiği 1250 liraya bloke konmuştu, bu yüzden banka hesabını kullanamaz olmuştu.

Borcu yapılandırdık ve tek taksit ödememiz halinde 7700 liraya borcu kapatabilecekmişiz. Bayramdan sonra bu şekilde borcu kapatmayı düşünüyoruz nakit ile (bir yakınımızdan borç aldık).

Borcu kapattıktan sonra e-haciz kalkar mı? Bloke edilen 1250 lira ve öbür bloke edilen 1100 lirayı alabilecek miyiz? Yapılandırmaya rağmen e haciz kalkmış değil, banka hâlâ vermiyor parayı. Ödedikten sonra kendi kendine kalkar mı? Kalkmayacaksa, nereye başvurmamız gerekir? Aynı şekilde evin üzerindeki haciz şerhi için de bir işlem yapmamız gerekecek mi?

Bir yerde okuduğuma göre vergi dairesinden tebligat alıp bankaya götürürsek bloke edilen para alınabilirmiş fakat mevzu bahis Vergi dairesi Batman'da. Gitme imkanımız yok ne yazık ki.