+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Facebook Paylaşımları Suç Teşkil Eder mi?

Facebook Paylaşımları  Suç Teşkil  Eder mi? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    eskişehır, Turkey.
    İletiler
    336
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Facebook Paylaşımları Suç Teşkil Eder mi?

    Selamlar arkadaşlar,
    Arkadaşlar ben bir dairede müdür olarak görev yapmaktayım. Biliyorsunuz bir darbe operasyonu ile karşı karşıya kaldık.Benim fetö ile hiç bir bağlantımın olmadığı ve hatta bir çok kere sosyal medyadan bunlara karşı yazılarım olmuştur.Bu konuyu bir çok arkadaş bilmektedir. Kurum amiri ile aramızda bir çok dava olduğundan ve aramızda husumet bulunduğundan dolayı,Kurum amiri benim fetö ile geçmişimi araştırmış,şahsım hakkında bir bağlantı bulamayınca bu kez de benim facebook da ki Cumhur başkanı ve başbakan hakkındaki normal olan paylaşımlarımı delil olarak almış ve şahsımı görevimden açığa almıştır. Halbuki benim paylaşımlarımda hiç bir zaman hakaret edici,aşağılayıcı ve rencide edici bir durum yoktur.sadece başkalarının paylaşımlarını kendi duvarımda geri paylaştığım olaylardır.Mesela başbakanın acil servisler kız bakma yeridir gibi paylaşımlardır.
    Arkadaşlar bu paylaşımlar herkese açık değildir kendi duvarımda paylaşılmıştır. Bu paylaşımla ilgili bir kaç sorum vardır.
    1-Bu paylaşımları benim sayfamdan izinsiz alarak delil göstermek suç değil midir?
    2-Bu paylaşımlar ve yazılar benim değildir.Bunu bir çok kişi paylaşmıştır. Bu paylaşımlarda alay edici ve küçük düşürücü bir durum yoktur.Bu
    suç teşkil eder mi?
    3-Şimdi hakkımda sadece idari soruşturma açılmıştır. Bu soruşturmaya dayanılarak hakkımda adli soruşturmada açılabilir mi?
    4-Şahsıma verilecek idari ve adli cezalar için Ohal'de ki gibi yargı yolu kapalı mıdır?
    Saygılar sunarım.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Facebook Paylaşımları  Suç Teşkil  Eder mi? konulu yargıtay kararı ara
    Facebook Paylaşımları  Suç Teşkil  Eder mi? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2009
    Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Facebook Paylaşımları Suç Teşkil Eder mi?

    Başka yerlerden de amiri ile olan şahsi husumetinden dolayı fötöcülükle yaftalanıp işten çıkartılanlar, açığa alınanlar olduğunu duyduk. Vatanımızın bu kritik durumundan faydalanıp kişisel çıkarlarını vatan çıkarlarının üzerinde tutan kendini bilmezlerin ortaya çıkması elbette kaçınılmaz.
    Bir hukukçunun değerlendirmesini ben de merak ediyorum.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    eskişehır, Turkey.
    İletiler
    336
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Facebook Paylaşımları Suç Teşkil Eder mi?

    Alıntı Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Başka yerlerden de amiri ile olan şahsi husumetinden dolayı fötöcülükle yaftalanıp işten çıkartılanlar, açığa alınanlar olduğunu duyduk. Vatanımızın bu kritik durumundan faydalanıp kişisel çıkarlarını vatan çıkarlarının üzerinde tutan kendini bilmezlerin ortaya çıkması elbette kaçınılmaz.
    Bir hukukçunun değerlendirmesini ben de merak ediyorum.
    Sayın Şenol bey;Türkiye Hukuk Devleti olma yoluna gidecekse,bu kadar geniş bir toplumun darbelere karşı nöbet tuttuğumuz bir dönemde sizinde dediğiniz gibi kendi çıkarlarını ön planda tutarak hareket eden bir çok kişiye kim dur diyecek?Benim kanaatimce bu paylaşımların suç teşkil etmemesi gerekir diye düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası MADDE 25
    VII. Düşünce ve Kanaat Hürriyeti
    Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.
    Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz. derken;
    Türkiye Cumhuriyeti Anayasası MADDE 26
    VIII. Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti
    Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
    (Değişik: 3.10.2001-4709/9 md.) Bu hürriyetlerin kullanılması, millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması veya yargılama görevinin gereğine uygun olarak yerine getirilmesi amaçlarıyla sınırlanabilir.
    (Üçüncü fıkra mülga: 3.10.2001-4709/9 md.)
    Haber ve düşünceleri yayma araçlarının kullanılmasına ilişkin düzenleyici hükümler, bunların yayımını engellememek kaydıyla, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin sınırlanması sayılmaz.
    (Ek: 3.10.2001-4709/9 md.) Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunla düzenlenir.
    Arkadaşlar benim anlamadığım şimdi bütün sosyal medyada paylaşım ve rt yapan memurlar şuç mu işlemiş sayılıyor?Yukarıda anılan Anayasanın 25 ve 26. maddeleri gereğince onur kırıcı,hakaret edici ve küçük düşürücü paylaşım yapmayan memurlarda mı suç işlemiş oluyor?Bu konuyu m bilen bir arkadaş yorumlarsa ben ve benim gibi bir çok memur arkadaşlara faydalı olacaktır.
    Konu metehan50 tarafından (27-07-2016 Saat 15:01:40 ) de değiştirilmiştir.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Aug 2016
    Nerede
    BURDUR
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Facebook Paylaşımları Suç Teşkil Eder mi?

    Bende kamuda memurum, facebook paylaşımlarındam dolayı ki bu paylaşımlar, diğer sayfalarda paylaşılan, herkese açık, ancak kendi sayfamda arkadaşlarımın görebileceği paylaşımlardır. Paylaşılan fotolar çeşitli gazete, gruplar, sayfalardan oluşuyor. Darbe girişiminin ertesi günü erlerin durumlarıyla ilgili kaynağı belli olmayan paylaşımlardan ibaret olan paylaşımları, benim arkadaş listemde ekli olan bir arkadaş (muhtemelen kurum içinden birisi, çünkü baya ortak arkadaşımız var kendisiyle) telefondan ekran görüntüsü alarak şikayet edilmişim.
    Bana tebliğ edilen ekran görüntüleri sadece. kimin şikayet ettiği, niye ettiği, neyse suçlandığımı bilmiyorum. Hem adli hem idari yönden hakkımda soruşturma açılmış. Açığa alınma gibi bir işlem yok. toplamda kurumda 5 kişi olduğumuzu öğrendim. Dün itibariyle savunma için idari soruşturma (daha doğrusu sadece ekran çıktılarını ) aldım. Şimdi ne olacağını merakla bekliyorum. Bana görevlendirilen muhakkik ile aram yok. farklı sendikalara mensubuz ve iş yüzünden sanırım bana tepkili. (onun biriminde çalışmak istemediğim için). Konuya hakim hukukçu arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse seviniriz. Yol göstericimiz olun..

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

facebook

facebook paylasimlardan yargilanma

facebook paylasimlari suc teskil edermi

Forum

Benzer Konular :

  1. Bu mesaj suç teşkil eder mi?
    Merhaba Sayın hukuki net üyeleri ve saygıdeğer hukukçu arkadaslar , bir arkadasıma biri benim hakkımda ‘aptal’ demiş hiçbir şey yapmadığım halde....
    Yazan: sarıalev Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 2
    Son İleti: 04-08-2019, 03:24:17
  2. Suç Teşkil Eder mi?
    Merhabalar, Dinini bildiğiniz ve ya bilmediğiniz bir insana 'sen Müslüman değilsin', 'Müslüman olsan böyle yapmazdın' vb. ithamlarda bulunmak suç...
    Yazan: ali3435 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 13-06-2016, 09:35:02
  3. Garip bir durum suç teşkil eder mi?
    Ben 3 gün önce barların bulunduğu bir sokakta çapraz masada oturan şahısların tehtidine maruz kaldım ... önce gözle taciz sonra... el kol hareketleri...
    Yazan: AdilAkcakaya Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 08-02-2011, 02:14:49
  4. Emsal teşkil eder mi?
    merhaba arkadaşlar. asliye ceza mahkemesinden 11 ay önce 3 ay hapis cezası hükmüm var ve ertelendi.kesinleşti.benimle aynı davadan yargılanan aynı...
    Yazan: macmanaman Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 30-04-2007, 18:48:38
  5. Açık bono doldurmak suç teşkil eder mi?
    öncelikle iyi günler dilerim. sadece üst tarafa rakamla miktar, ve keşidecinin adresi ile imzası olan bonoyu doldurmak suç teşkil eder mi?
    Yazan: ahmet001 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 23-05-2006, 16:52:51

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.