Merhaba,

Eşimle henüz 1 yılı doldurmamıza rağmen boşanma kararı aldık ve bana tebliğ edilecek dilekçe taslağı mail yoluyla gönderildi.
Dilekçenin önemli maddeleri :

2- Müvekkil ve davalı arasında evliliklerinin başından beri, davalının evlilik birliğine yakışmayan sadakatsiz davranışları yüzünden geçimsizlik mevcuttur. Davalı taraf, evlilik birliğinde mutlaka olması gereken sadakat yükümlülüğünü yerine getirmemiştir. Taraflar, evliliğin ilk gününden itibaren aynı evin içinde yabancı gibi yaşamaktadır. Evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle tarafların bir arada yaşayarak evlilik birliğini devam ettirmeleri mümkün değildir.
3- Evliliğin devamında tarafların ve toplumun hiçbir menfaati kalmamıştır. Davalı, 12.01.2016 tarihinde ortak yaşanılan konutu terk etmiştir. Taraflar arasındaki evlilik birliği fiilen bitmiştir ve bunun hukuki olarak da tescil edilmesi zorunluluğu doğmuştur.
4-Evlilik birliğinin devamında yarar ve umut görülmediğinden ve evliliğin sürdürülmesinde tarafların hiçbir menfaati kalmadığından işbu dava açılmıştır. Davalı taraf da hem evlilik birliği içerisindeki sadakatsizliğini hem de boşanmayı kabul etmektedir.
5- Müvekkilimin, davalıdan nafaka ve tazminat talebi yoktur. Ayrıca, yargılama gideri ve vekalet ücreti talebimiz de bulunmamaktadır.


Eşimin beni evlilik birliğinin sarsılmasına sorumlusu olarak gösterdiği maddelere itirazım var fakat işi uzatmamak ve bende boşanma taraflısı olduğum için itiraz etmeyeceğim.

3 sorum olacak, şu an işsizim :

1) Boşanma davası bu şekilde kabul edildikten ve boşandıktan sonra eşim benim tebligatta kabul etmiş olduğum maddelere istinaden gelecekte herhangi bir maddi manevi ya da nafaka talebi olabilir mi?
2) Düğünde takılmış takılar hakkında hak talep edemediğimi biliyorum fakat evlilik öncesinde nişanlı olduğumuz süreçte evin bütün eşyaları önemli bir mebla karşılığı ailem tarafından satın alındı ve faturaları mevcut.Bu eşyalar hakkında hak talep edebilirmi yim ? Not : Eşim aynı evde halen ikamet etmekte, ev kiralık, kira kontratı eşim üzerine fakat kira+depozito+kira komisyonu tarafımdan ödendi, aynı durum ev için bağlanan elektrik,su vs için geçerli.
3 ) Eğer hakkım varsa bunu boşanma davasında mı belirtmeliyim yoksa daha sonra dava yoluyla talep edebilirmiyim?

Şimdiden teşekkür ederim...