Öncelikle merhabalar.
Ruh sağlığından %80 raporlu olan ağabeyim, yıllardır bankalardan kredi kartı alır ve borçları asla düzenli ödeyemez. Zaten çalışmayan biri. Bu borçları annem, babam ya da biz kardeşleri kapımıza haciz gelmesin diye faizleriyle her seferinde bir şekilde ödedik. Yaşlı bir annem var, kadın tek tek şubeleri gezip ağabeyimin raporunu bankalara göstererek, aile içinde huzurumuz kalmadı, oğluma kart vermeyin demiş.
Şuan ben, bankalara olan borcu temizlemeye çalışıyorum fakat avukatlık olmuş kartın bir tanesi. Bankanın önerisi ile uzlaşmak için bürolarına gittiğimde avukatın yanında çalışan kadın annemi çocuk gibi azarlamaya kalktı, cevap vermemek için ortamı terkettim. Zamanım olmamasına rağmen bunun altında kalmak istemiyorum. Karşı dava açmak istiyorum. Davayı da şu nedenle açmayı düşünüyorum. Kredi kartını 2014 10. ayda vermişler ağabeyime. Ağabeyimin sigortası, geliri, mal varlığı olmadan ki daha önceki kartların hiçbirini düzenli ödemediği halde 4.000 - 4.500 TL limitli kredi kartını vermeleri, evimize haciz gönderip, aile huzurunu bozdukları gerekçesi ile. Bankaya bu parayı ödemektense avukat biri kazansın diye düşünüyorum. Asıl vurgulamak istediğim nokta kredi kartının veriliş tarihi. Bildiğim kadarı ile yeni yasal düzenlemeye göre bankaların sigortasiz ve çalışmayan kişilere kredi kartı vermeleri engellenmişti. Ki ağabeyim ruh sağlığından raporlu. Ağabeyime sokakta stand kuran bir banka çalışanı vermiş kartı.
Konu ile ilgili yardımcı olan ya da olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Bi kusur ettiysem yazarken kusura bakmayın.