Askerlikten dolayi vatandasliktan cikarilmak ve yabanci statusuyle Turkiye'de calima iznine basvuru yapmak
Sayin arkadaslar,
Benim sormak istedigim soru hem askerlik hemde vatandaslik hukukunu kapsamaktadir. Durumumu kisaca net bir sekilde ozetlemek istiyorum.
1993'de askerlik sorunu yuzunden o donemki vatandaslik yasalarina istinaden TC vatandasligindan cikarildim. 1993 den bu yana hic Turkiye'ye donmedim. 2007 de de Ingiliz vatandasligina gectim ve sadece Ingiliz pasaportum var.
Sormak istedigim soru su: Turk vatandasligindan cikarildiktan sonra Turkiye'ye yabanci statusuyle gelip calisma amacli ikamet izni icin basvuru yapmak mumkunmudur? Eger mumkunse basvuru aninda herhangi bir sorunla karsilasirmiyim? Yani basvuru yaparken gecmisim arastirilirmi?
Yaşa ve gör o zaman:) Ben matematik mezunuyum sizde mühendis olduğunuzu söylemişsiniz.Hiç bir şey bilmesek sadece şu denklemi düşünsek; Bir iş veren...
™ Hukuki NET 2002-2013 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir " Hukuk Rehberi " dir. Hukuki Net; sürekli yenilenen güncel içeriği ile hukuk dallarına göre kategorize edilmiş mevzuat, emsal mahkeme kararları, makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, yasal haberler ve hukuk siteleri dizini bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması vb. kişi tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
İnternet Araçları