+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: İş çalışma saatleri

İş çalışma saatleri Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı İş çalışma saatleri

    Benim adım Mert ve ben Türkiyenin en köklü kuruluşlarından birinin yan kuruluşunda Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmaktayım. Şirketimiz bizlere bundan 6 yada 7 ay kadar önce kendi isteğimizle mesaiye kalmayı kabul ettiğimize dair belge imzalattı, fakat bu imzaları atmamızı mecbur kıldılar yani bizler çoğumuz bu imzayı işten çıkarılmamak için attık. Bizler günümüzün en az 12 saatini iş yerinde çalışarak geçiriyoruz ve bu 12 saat boyunca yemek istirahati (30 dk.) hariç hep ayakta duruyoruz. Bayan güvenlik görevlisi arkadaşlarımızda çoğunlukla günde 15 saat çalışmaktalar. Bu kadar fazla mesaiden sonra nöbet listelerimizde bizlere arka arkaya izinler veriliyor ve bunu yapmalarında ki amaç sanırım aylık belli bir çalışma saatini geçmememiz için. Ve sürekli bir bahane bulunup savunma yazılıp fazla yaptığımız mesailer kesiliyor. Yani bu kadar ağır çalışma şartları yetmezmiş gibi birde psikolojik baskı uygulanıyor. Sizlere nasıl anlatabilirim ki; Bir yer düşünün günün en az 12 saatini burada ayakta ve gelen araçları arayarak geçiriyorsunuz, yağmurda yağsa yağmurun altında bekleyip ıslanıyorsunuz ve bu 12 saat boyunca oturmanızda yasak, eğer otururken görürlerse 2 günlük kesinti uygulanıyor. Benim sizlerden öğrenmek istediğim bize imzalatılan bu fazla çalışmayı kabul ettiğimiz belge ne zamana kadar geçerli yada bu belgenin geçersiz olması için şirketimize yada işçi mahkemesine dilekçeyle başvurabiliyormuyuz. Son olarak şunuda belirteyim bu çalışma saatleri gündüz veya gece fark etmiyor, bizler gecede gündüzde en az 12 saat ayakta çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili nereye nasıl bir şikayet başvurusu yapabiliriz yada mahkemeyemi başvurmamız gerekiyor. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    İş çalışma saatleri konulu yargıtay kararı ara
    İş çalışma saatleri konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: İş çalışma saatleri

    Bu konu hakkında bir bilgisi olan yok mu? İlginç..

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: İş çalışma saatleri

    bu konuya cevap yazacak kimse yokmu?

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: İş çalışma saatleri

    Yok arkadaşım bende benzer bir konu açmıştım baya oldu ama hala cevap veren yok beklemedeyim bende snein gibi

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Talking Re: İş çalışma saatleri

    valla arkıdaslar bu hukuk formunda ıs hukukundakı avukat arkadaslar bayagı bır yogun galıbaa hıc bır soruya ne yazıkkı saglıklı bır cevap alamıyoruz ustune bırde azar yıyoruzz oda olmazsaa uyelıgımız ıptal edılıyor ınsanların magdurıyetının pek bır onemı yok belkıde sen egerkı oyle bır belgeye ımza atmıssan ne yazıkkı pek bır sey yapamassın cunku adam sana sartlarında soylemıs sende onu kabul etmıssın bellı bır haftalık calısma suresı var acaba o sure senın ıcın gecerlı olurmu bılemıyorum yınedee sen ıs hukukunu bır arastır yasada yazar her ne kadar bızler anlıyamassakta belkı bır seyler gozune carpar hadı saglıcakla kal

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: İş çalışma saatleri

    evet ya bu siteyi bana öven arkadaşada bir sormam lazım ... öss den beter valla soru çok ama cevap yok...

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı neyse kendim sordum kendim yanıtlayayım bari

    Normal Çalışma Süresi

    Genel bakımdan çalışma (iş) süresi haftada en çok 45 saattir. Buna “haftalık çalışma süresi” adı verilir. Bu süre, haftada 6 iş günü çalışılan işlerde günde 7,5 saati geçmemek üzere ve cumartesi günleri kısmen veya tamamen tatil eden işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır (İş K.m.61/a). Bu şekilde ortaya çıkan çalışma süresine de “günlük normal çalışma süresi” denir.


    İş Kanununun haftalık ve günlük çalışma sürelerini belirleyen ve sınırlayan hükmü, kamu düzeni ile ilgili nispi emredici nitelikte bir hükümdür[3]; bu nedenle öngörülen süreler azaltılabilir ama yükseltilemez. Başka bir anlatımla, bu sınırların üstünde normal çalışma süresi saptanamayacağı halde, işçilerin yararına olarak bu sürelerin altında çalışma süreleri belirlenebilir[4]. Uygulamada bazı işyerlerinde 43, hatta 40 saat gibi daha az haftalık çalışma süresinin düzenlendiği görülmektedir. Ancak sürelerin aşağıya indirildiği bu gibi durumlarda, işçinin ücretinden eksiltme yapılamaz (İş K.m. 60). Haftalık çalışma süresinin 45 saatten fazla kararlaştırıldığı sözleşmelerde ise, bu hüküm geçerli olmaz; onun yerini kanunda belirtilen 45 saatlik süre alır[5].


    İş Kanunu, haftada en çok 45 saat çalışılabileceği hükmünü getirmiş olduğu için, bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde bunun üzerinde haftalık çalışma süresinin tespiti mümkün değildir[6]. Çalışma süresine ilişkin olan bu sınırlamalar, işyerine ilişkin sınırlama değil; işçinin şahsına ilişkin sınırlamalardır (İşST.m.3). Bu nedenle, postalar halinde çalışmanın uygulandığı işyerlerinde olduğu gibi faaliyet aralıksız devam edebilir; fakat işçi, kanunda öngörülen sürelerin üstünde çalıştırılamaz[7].


    Haftalık çalışma süresi olan “en çok 45 saat” göz önünde tutularak günlük çalışma süreleri belirlenmiş, bununla da bir gün içindeki çalışmanın en çok ne kadar devam edebileceği öngörülmüştür. Buna göre de, günlük iş süresi, haftanın 6 iş gününde çalışılan işyerlerinde 7,5 saati, Cumartesi günleri de tatil edilmek suretiyle haftada 5 iş günü çalışılan işyerinde 9 saati, Cumartesi günleri kısmen tatil edilen işyerlerinde ise, Cumartesi günü çalışılan süre 45 saatten çıkarıldıktan sonra, kalanın beşe bölünmesiyle bulunacak süreyi, geçemez (İş K.m. 61/a; İşST. m.4).

    Fazla Çalışma

    Fazla çalışma, belirli sebeplere ve şartlara bağlı olarak “kanunda yazılı günlük çalışma süresi dışında” yapılan çalışmadır (İş K.m.35). Fazla çalışma ücreti de, normal çalışma süresi dışında kalan çalışmaların karşılığı artırımlı (zamlı) ücrettir.


    Kanunda yazılı günlük çalışma süresi, Cumartesi günleri işçinin çalışılıp çalışmamasına göre tespit edilen ve 7,5 saat ile 9 saat arasında değişen günlük normal çalışma süresidir (İş K.m.61/a; FÇT. m. 1; İşST. m. 4). Bu sürelerin dışındaki çalışmalar, fazla çalışma sayılır.

    Fazla çalışmadan söz edebilmek için işçiye günlük çalışma süresi dışında iş gördürülmesi yeterli olup; ayrıca haftalık 45 saatin tamamlanması aranmaz. Bu açıdan, işçinin haftalık çalışma süresi toplamına bakılmaksızın günlük çalışma süresini aşan çalışmaları fazla çalışma kabul edilir[8].

    İş Kanunu ve Fazla Çalışma Tüzüğünde fazla çalışma için “günlük çalışma süresi” [9] esas alınmış ve “haftalık çalışma süresi” dışında yapılan çalışmalardan hiç söz edilmemiş olduğu halde, eskiden beri hakim olan görüş, haftalık normal çalışma süresini aşan çalışmaların da fazla çalışma olarak kabul edilmesi ve buna fazla çalışma ücreti ödenmesi şeklindedir[10]. Başka bir deyişle, haftalık çalışma süresi dışındaki fiili çalışma da fazla çalışma sayılır ve hukuki fazla çalışmalarda olduğu gibi zamlı ücret ödenir[11].


    Kanunen fazla çalışma, günlük çalışma süresi dışında yapılan çalışma anlamını taşıdığına göre, burada önemli olan husus, çalışmanın günlük yasal iş süresini aşmasıdır. Yoksa, günlük yasal iş süresini aşan çalışmaların kanun tarafından yasaklanıp yasaklanmadığı değildir. Zira fazla çalışmanın gerek işçilerin kişilikleri, gerekse görülen işlerin nitelikleri bakımından saat ve gün olarak sınırlandırılmış bulunmaları, bu sınırlamaya rağmen yapılmış fazla çalışmaların artırmalı ödenmelerine engel olma amacını gütmez; burada amaç, belirli nedenlerle, bu tür çalışmaların kendisini önlemektir ve bu, kanundışı çalıştırılmalardan ötürü İş Kanununda öngörülen yaptırımlardan (İşK.m.99/B,2) da anlaşılmaktadır. Bu nedenle, belirtilen hükümlere aykırı sözleşmelerin yerini kanuni hükümler alır ve geçersiz sözleşme hükmüne rağmen işçi günde 3 saat ve yılda 90 iş gününden fazla çalışmışsa, hükümsüzlük, önceyi kapsamaz ve işçi fazla çalışma ücretine hak kazanır[12].


    Haftalık çalışma süresinin, Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Tüzüğünde belirtilen işler dışında, 45 saati aşacak şekilde tespit edilerek buna göre fazla çalışmanın belirlenmesi yoluna gidilemez. Ancak Yargıtay bir kararında, işçilerin 48 (şimdi 45) saatin üstünde iş gördükleri sürelerin fazla çalışma sayılması ve buna göre zamlı ücret ödenmesi gerektiği hususundaki taleplerini, anılan düzenlemenin işçilerin istekleri ile getirildiği ve toplu iş sözleşmesinde yer aldığı, keza bundan işverenin ekonomik bir yararı da olmadığı gerekçesiyle reddetmiştir[13].


    İş K. m. 61/a’daki haftalık normal çalışma süresinin en çok 45 saat olacağını bildiren nispi emredici kuralın, işçilerin isteği üzerine yahut toplu iş sözleşmesi ile işçi aleyhine değiştirilmesi ve haftalık çalışma süresinin 45 saatin üstünde tespiti söz konusu olamaz; aksi yöndeki sözleşme hükümleri geçersiz sayılır ve işçilerin haftanın belirli günlerinde normal günlük çalışma sürelerinin üstünde yaptıkları çalışmalar fazla çalışma sayılarak ücretlerinin zamlı olarak ödenmesi gerekir[14].


    Yargıtay, hizmet sözleşmesi ile tarafların, işçinin aylık (veya gündelik) ücretine fazla çalışma ücretlerinin de dahil olduğunu kararlaştırabileceklerini kabul etmektedir[15]. Toplu iş sözleşmelerine de aynı yönde hüküm konulabileceği şüphesizdir. Aynı zamanda Yargıtay, fazla çalışmanın bir yılda en çok doksan gün ve bir günde de en çok üç saat olabileceğini bundan fazlası için yapılan anlaşmaların muteber olmayacağını belirtmektedir[16]. Böyle bir durumda aylık ücrete dahil olan fazla çalışma ücretinin ne kadar süre ile yapılan fazla çalışmanın karşılığı olduğu sözleşmede gösterilmemişse, bunun bir yılda doksan iş günü ve günde üç saatlik fazla çalışma ile sınırlı bulunduğu kabul edilir. Bunun dışındaki, yani kanuni sınırları aşacak şekilde yaptırılan fazla çalışmaların ücretlerinin ise, aylık ücretin içinde bulunduğu ileri sürülemez[17] ve bu tür fazla çalışmalar için de fazla çalışma ücreti ödenmesi gerekir. Fazla çalışma parasının gündelik ve maktu aylık içinde bulunduğunun savunulması durumlarında ispat yükü davalı üzerindedir[18].

    Fazla Çalışma Sınırlarının Aşılması Durumunda Yaptırım

    Öncelikle, işçi, kanunen yasak olan fazla çalışmayı yapmaktan kaçınabilir[19]. Fakat böyle bir çalışma yapmışsa, işverene ücreti ödemekten kaçınma hakkı tanımak ve işçiyi sebepsiz zenginleşme kurallarına başvurmaya mecbur tutmak, kanunun yasak hükmüyle izlediği amaca ters düşer[20]. Kaldı ki, işçi yararına konulmuş bir hükmün onun zararına uygulanmasına yorum kuralları da elverişli değildir.


    Sonra, işveren veya vekilinin yasal iş sürelerine aykırı olarak işçiyi çalıştırması İş K. m. 100 gereğince suç teşkil eder. İş K.m.100’e göre, “Bu Kanunun 61 inci maddesinde ve bu maddede belirtilen tüzükte tespit olunan iş müddetlerine aykırı olarak işçilerini çalıştıran ...işveren veya vekiline birmilyonbeşyüzbin lira[21] para cezası verilir”. Yine, fazla çalışma ücretini ödememek, İş K.m.99/B,2 gereğince suç oluşturur. İş K.m.99/B,2’ye göre, “...35’inci maddede yazılı şartlar dışında fazla çalışma yaptıran veya aynı maddede gösterilen fazla çalışma ücretini ödemeyen veya noksan ... ödeyen ... işveren veya vekiline beşyüzbin lira[22] para cezası verilir”. Yargıtaya göre de, kanunun aradığı şartlara riayet edilmeksizin yaptırılan fazla mesai işveren için bir suç teşkil eder. Fakat bu husus işçinin çalıştığı fazla saatler için fazla mesai ücreti istenmesine mani değildir[23].


    3. Somut olaya gelince, öncelikle tespit edilmesi gereken husus, tarafların yaptıkları hizmet sözleşmesinde haftalık çalışma süresi olarak kanunda öngörülenden daha yüksek bir süreyi kararlaştırabilip kararlaştıramayacaklarıdır.

    Hizmet Sözleşmesi ile Haftalık Çalışma Süresi 48 Saat Olarak Kararlaştırılabilir mi?

    İş Kanununun 61. maddesinde öngörülen genel bakımdan haftalık çalışma süresinin en çok 45 saat olduğunu belirten hükmü, sosyal kamu düzenine ilişkin olan nispi emredici bir hükümdür. Dolayısıyla, taraflar haftalık çalışma süresi olarak 45 saatin altındaki bir süreyi sözleşme ile kararlaştırabilirler ama bunun üstünde bir çalışma süresi belirleyemezler. Tarafların haftalık çalışma süresi olarak 45 saatin üstündeki bir süreyi (örneğin 48 saat) belirlemeleri halinde kanunda en çok olarak belirtilen 45 saatlik haftalık çalışma süresi, kararlaştırılan sürenin yerine geçer. Olayda da taraflar haftalık 48 saatlik çalışma süresi kararlaştırdıklarına göre, burada sözleşme ile tespit edilen 48 saatlik süre değil, kanunun en çok olarak belirttiği 45 saatlik süre esas alınır. Aksi halde, “48 saatlik bir haftalık çalışma dikkate alınarak hizmet sözleşmesinde aylık ücretin daha yüksek tutulduğu” gibi bir yaklaşımın kabul edilmesi, kanunun öngördüğü en çok çalışma sürelerinin konulmasındaki amaca ve mantığa aykırılık oluşturur.


    Yargıtay, olayda, tarafların haftada 48 saatlik çalışmayı esas alarak aylık ücreti yüksek (1.500 dolar) olarak belirlediklerini vurgulamaktadır. İş Kanununa göre, tarafların, emredici bir hükmün aksine işçi aleyhine sonuç doğuracak bir düzenleme yapmaları, gerekçesi ne olursa olsun, mümkün değildir. Başka bir anlatımla, taraflar haftada 48 saatlik çalışma karşılığı olarak yüksek de olsa bir ücret belirlemişlerse bu ancak 45 saatlik çalışmanın karşılığı olan ücret olarak kabul edilebilir.

    İşçi Fazla Çalışma Ücretine Hak Kazanmış mıdır?

    Aylık ücretin yüksek olarak kararlaştırılması, nispi emredici nitelikteki bir hükmün aksine düzenleme yapılmasını haklı kılamaz. Bu nedenle de işçi, haftada 45 saatin üzerinde kalan üç saatlik çalışmalar için, fazla çalışma ücretine hak kazanır.

    Bilindiği üzere, Yargıtay, fazla çalışma ücretinin aylık (veya gündelik) ücrete dahil olduğunun kararlaştırıldığı sözleşmeleri geçerli kabul etmektedir. Kararda ise, tarafların sözleşme ile bu yönde bir düzenleme yaptığına dair bilgi bulunmamaktadır. Şayet taraflar, 48 saatlik çalışma süresinin içinde fazla çalışma süresinin de bulunduğunu, buna ilişkin fazla çalışma ücretinin de aylık ücret içinde yer aldığını kararlaştırmış olsalar idi, durum farklı olurdu. Böyle bir durumda, fazla çalışma ücretinin, günde 3 saat ve yılda 90 günü geçmemek kaydıyla (İş K.m.35, FÇT.m.2), aylık ücret içinde yer aldığı kabul edilir; bunun dışındaki çalışmalara da fazla çalışma ücreti verilirdi. Zira, haftada bir gün 3 saatlik fazla çalışma yapan işçi, yılda 52 gün fazla çalışma yapmış olurdu ki bu da kanuna aykırılık oluşturmazdı. Karardan anlaşıldığı kadarıyla, tarafların, 45 saatin üstünde kararlaştırdıkları sürenin fazla çalışma olduğu ve buna ilişkin ücretin de aylık ücrete dahil bulunduğu yönünde bir durum söz konusu değildir.

    Şu halde, ilk derece mahkemesinin kararında olduğu gibi, işçinin haftalık 45 saatin üstündeki bütün çalışmaları fazla çalışma kabul edilmeli ve fazla çalışma ücreti 45 saatin üzerindeki tüm çalışma süreleri dikkate alınarak hesaplanmalıdır.

    Sonuç olarak, hizmet sözleşmesi ile haftalık çalışma süresinin 48 saat olarak kararlaştırılması halinde, fazla çalışma ücretinin 45 saatin üzerindeki çalışmalara değil de 48 saati aşan çalışmalara verileceğini belirten karar isabetli değildir. Bu nedenle, haftalık 48 saati aşan çalışmaların fazla çalışma kabul edileceğini belirten kararın isabetsiz olduğu kanaatindeyim.
    LAKİN FAZLA ÇALIŞMAYI KABUL ETTİĞİMİZE DAİR İMZALADIĞIMIZ BELGENİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİ BULAMADIM

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: İş çalışma saatleri

    Sizin imzaladığınız belge sanıyorum "MUVAFAKATNAME" denilen bir belge eğer üzerinde tarih aralığı yoksa geçerlilik süresi o yılın sonudur...

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: İş çalışma saatleri

    ben genelde bir belge imzalarken imzaladığım tarihi mutlaka yazarım ve bu belgedede yazdım. yanılmıyorsam 2007 ocak veya şubat ayında imzalattılar bu belgeyi. ayrıca merak ettiğim birşey daha var biz iş yerinde günde enaz 12 saat çalışıyoruz ve puantaja bunu 11 saat olarak yazıyorlar ayrıca ay sonu ayın 31 inde yine enaz 12 saat çalıştığımızda ise sadece 3,5 saat çalışmış yazılıyor geriye kalan çalışma saatleri hesaplanmıyor. bunlar sizce yasalmı eğer değilse işçi mahkemesine başvuracağım

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

avukatların çalışma saatleri

avukatlarin calisma saatleri

avukat calisma saatleri

avukatlar günde kaç saat çalışır

avukatlar kac saat calisir

avukatlar kaç saat çalışır

avukat çalışma saatleri

bayan özel güvenlik çalışma saatleri

resmi avukatlar haftada kac saat calisir

avukat mesai saatleri

avukatların mesai saatleri

avukat calisma sartlari

hukukcularin calisma saatleri

avukatların iş günleri

avukat günde kaç saat çalışır

ogg kanunen gunde ne kadar ayakta calisabilirqvukat calisma sureleriavukatlar gunde kac saat calısırözel güvenlik görevlisi fazla çalışmaavukatlar kac sast calisiyormesai saatlerini gösterir yazı örneğiguvenlik gorevlisi calisma saatlerihukukcular calisma saatleri kanunen ayakta çalışma süresiozel guvenlik is kanununa gore en fazla kac saat calistirilabilir
Forum

Benzer Konular :

  1. Çalışma Saatleri
    Çalışma saatlerimiz 07;30 17:30, 10 saat - 1,5 saat mola = 8,5 saat fiili çalışma, fakat yıllardır 9 saat üzerinden ücret ödeniyor, Mola saatini 1...
    Yazan: kaya19811 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 09-02-2017, 05:32:29
  2. Çalışma saatleri
    Merhaba Şuan vardıyalı olarak özel bir işte calısmaktayım. Sormak istedigim aylık belli bır calısma saatı uygulanıyor ve bu saatı tamamlamam...
    Yazan: gokhan611 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 13-05-2013, 20:03:45
  3. Çalışma saatleri
    Arkadaşlar kardeşim belediyede işçi statüsünde kreşte öğretmen olarak çalışıyor. Normalde çalışma süresi 08-17 saatleri arasında 9 saat. Çocuklar...
    Yazan: dogankurt Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 29-03-2010, 16:08:57
  4. Çalışma Saatleri
    Gürbulak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü bağlantısı Gürbulak Gümrük Müdürlüğünde Gümrük Memuru olarak çalışmaktayım.Görevli bulunduğum yer sınır...
    Yazan: shartz Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 01-01-2010, 10:31:21
  5. Çalışma saatleri ve çalışma şartları zorunlu olmayıp çalışmak zorunda olduun fazla mesai
    Selamlar Ben 10 yıldır çalışmakta olduum iş yerimden ayrılmak istiyorum Sebep 2003 yılında başka bi şehire taşınan iş yerimizle birlikte bizde...
    Yazan: salacur_53 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-04-2008, 12:56:16

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.