+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jul 2018
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı [Para iadesi]Teknosa parayla aldığım ürünü faturada hediye çekiyle almış gibi göstertiyorlar

    Arkadaşlar merhaba,
    Bana bir konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum olayı şöyle özetleyeceğim.

    15.01.2018 ' de teknosadan hp laptop aldım. 4599 TL Kartımdan çekim yapıldı. Bunun faturasının fotokopisi elimde mevcut.
    Müşteri temsilcisi bana şunu söyledi : "Ürün siz aldıktan kısa bir süre sonra indirime girerse gelin , aradaki farkı iade ederiz".

    Ben ürünü aldıktan sonra 15 iş günü geçmeden 29.01.2018 tarihinde fiyatı 4000 TL ye düşürdüler. Şubelerine gittim bana hediye çeki verebiliriz dediler ve kabul ettim. Bunu yaparken ilk faturamı alıp bana 29.01.2018 Lik 4000 TL lik yeni fatura kestiler. Bunu da hediye çekiyle alınmış gibi gösterdiler bunu ben yeni fark ediyorum. Devamını okuduğunuzda anlayacaksınız.

    HP Bilgisayarımdan cızırtı ve kaçak sesi geliyordu. 6 aylık DOA kapsamında ürünü 6 AY Dolmadan.. 07.06.2018 de TEKNOSA aracılığıyla servise gönderdim ve servisten IADE ve Değişim kararı çıktı.

    Ben ürünü isteyerek aldım paragöz birisi değilim bu yüzden bana muadil çalışan bir ürünle değişim yapmalarının yeterli olacğaını söyledim.. Bana distributor aynı üründen elinde olmadığını teknosayla görüşmemi söyledi ama eğer istersem 280 liralık bi fiyat farkıyla bana bir üst model vereceklerini söylediler.

    Bunu kabul ettim. Parayı gönderdim 2. ürün geldi fakat o da arızalı çıktı. Bu sefer direkt distributore gönderdim ve bana 3.bilgisayarı kargoyla verdiler.
    Ve 3. bilgisayar da arızalı Çıktı. Size şöyle izah edeyim bilgisayar kapalıyken sinyal sesi veriyordu sarja takılı olmamasına rağmen anakart arızası.

    Artık 4. bilgisayarı istemediğimi anakart arızası nedeniyle iade kararı çıkarttı yetkili servis sağolsun yardımcı oldular.

    İşte olay burada başlıyor.

    Teknosaya değişim kararıyla gittiğimde bana İlk ürünü Hediye çekiyle aldığımı bu yüzden bana sadece hediye çeki vereceklerini söylüyorlar.
    Çünkü bana kesilen 2. Faturada hediye çeki ile ödeme ibaresi gösterilmiş.

    1. Faturada 4599 TL kartımdan çekildiği gayet net. Fakat ürün indirime girdiğinde bana 599 TL lik hediye çeki vereceklerinde yeni bi fatura kesmişlerdi. Buna da 4000 TL lik hediye çeki ile ödeme yaparak aynı ürünü tekrardan almışım gibi görünüyor.

    Bugün ben 4. Cihazı istemediğimi para iadesi istediğimi söylediğimde mağazadan hiç bir şey yapamayacaklarını dile getirdiler. Genel merkezden telefon bekliyorum.

    Sorum şu : Hakem heyetine gitsem para iadesi çıkartabilir miyim. 2. Faturada beni iade çekiyle alışveriş yapmışım gibi gösterediler ve cihazın seri numaraları aynı. Ben ilk gittiğimde para iadesi yada ürün değişimi için gitmedim. Ürün indirime girdiğinde bana yapılan teklif üzerine gittim. Müşteri memnuniyeti adına yaptıklarını söylediler.. Hediye çekimi verdiler evet. Fakar arızalı ürünü 4. kez değiştirmek zorunda kalıyorum ve istemiyorum iade istiyorum ama sadece çek diyorlar!

    Üstelik dolar kuru farkı nedeniyle aynı ürün şuan 5900 TL .. Ben aynı ürünü hediye çekiyle alamıyorum ! Kendilerinden soğudum ve başka bir marka ve mağazadan alışveriş yapmak istiyorum. Ben hediye çeki alsam bile tekrardan üzerine para koymam gerekecek muadil özelliklerde bir bilgisayar almam için. Ben bu konudaki mağduriyeti zaten kabul ettim. Versinler paramı ben üzerine koyarak başka bi firmadan farklı marka bi laptop alacağım. Ama para iadesi yapamayız diyerek mağaza beni 2. kez mağdur ediyor..

    Benim haklarım konusunda yardımcı olacak birileri var mı ? Daha önce çok şükür hiç avukata ihtiyacım olmadı. Fakat bu durumda gerekirse tutacağım çünkü parasında değilim insanın aptal yerine konması zoruna gidiyor.. Bilgi anlamında yardımcı olun lütfen arkadaşlar teşekkürler

    Saygılarımla



    Hukuki NET Güncel Haber

    [Para iadesi]Teknosa parayla aldığım ürünü faturada hediye çekiyle almış gibi göstertiyorlar konulu yargıtay kararı ara
    [Para iadesi]Teknosa parayla aldığım ürünü faturada hediye çekiyle almış gibi göstertiyorlar konulu hukuk haber
    Konu Tr4d3r tarafından (02-07-2018 Saat 20:30:35 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jul 2018
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Konu silimi lütfen

    Lütfen konuyu şimdilik silin yarın tekrardan yazabilirim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

teknosa para iadesi

teknosa memnuniyetsizlik iadesi

https:www.hukuki.netshowthread.php142069-Para-iadesi-Teknosa-parayla-aldigim-urunu-faturada-hediye-cekiyle-almis-gibi-gostertiyorlar

Forum

Benzer Konular :

  1. [Para iadesi] Teknosa'dan aldığım bilgisayar, satış elamanlarının anlattığı gibi çıkmadı, iade hakkım var mı?
    Teknosa'dan 11 gün önce bir Notebook aldım fakat elemanların "çok rahat açar." dedikleri oyunları açmadı, ben de bilgisayardan fazla anlamadığım...
    Yazan: KaanKayhan Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 12
    Son İleti: 18-03-2019, 19:50:21
  2. İnternetten aldığım ürünü iade ettim; Gittigidiyor para iadesi yapıldı diyor bankam böyle bir iade yok diyor
    Merhaba; ben Gittigidiyor'dan alışveriş yaptım ve ürünü geldiği gün iadesi için yolladım. Satıcı iadeyi aldıktan sonra gittigidiyor adlı site paramın...
    Yazan: Ezgi_Gm Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 08-02-2015, 14:50:41
  3. TEKNOSA:para iadesi yapmayacak veya zorluk çıkarıyor
    2013 yılında TEKNOSA'dan aldığım acer marka bilgisayarım 10 içinde 8 defa servise gitti.bu arada tüketici haklarına başvurdum.mahkeme TEKNOSA...
    Yazan: gilter74 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 16-09-2014, 16:26:11
  4. 1.5 yıl önce aldığım ürün için iadesi yerine hediye çeki teklif etmeleri!!!
    Merhabalar, Yaklaşık 1,5 yıl Vatan bilgisayardan aldığım cihaz garanti kapsamında olduğu için Vatana gönderdim 15 gün sonra geleen mesajda iade...
    Yazan: rcpcelikkaya Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 09-02-2014, 13:22:07
  5. Hediye çekiyle alınan ürünün para iadesi veya farklı bir ürün alma talebim
    Derdimi şöyle izah edeyim 2010 ağustos ayında vodefonun vodem kampanyasına 2 sene taahhüt vererek abone oldum onlarda bunun karşılığında 1000 liralık...
    Yazan: selimselim Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 10
    Son İleti: 14-08-2011, 20:14:19

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.