Merhaba arkadaşlar, konu biraz detaylı o yüzden sade bir dil ile anlatıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bir sigorta acentesi ek olarak yan firma kurmuş ve bu firmanın sektörü "Apart Otel" sektörü olarak görünmekte.

(Bu apart otel işletmesinde, çalıştığımız şirket için kalıyoruz. Çalıştığımız şirket bize bu apartı ayarlıyor kalmamız için.Başka illerden gelen genç, bekar çalışanlarız biz. Bu parantezi ileride lazım olacağı için açmak istedim devam edelim)
bize senet imzalatıyor ve bu sayede 3 ay boyunca otelden çıkmamıza olanak sağlamıyor. (Öğrenci yurdu mantığı bir nevi). Bu seneti bize karşı kullanıyor. Biz 2 ay boyunca orada kalıyoruz. 3. Ay il değişikliği yapmak zorunda olduğumuz için (çalıştığım şirketten ayrıldım, memleketime döneceğim) bu aparttan ayrılmak zorunda kalıyoruz, bize şöyle deniliyor: 3. Ay' için ödeme yapın çalıştığınız şirket yerinize birisini getirdiği zaman ödediğiniz parayı size geri ödeyelim.
Yani yerimize birini getirme şartını koyarak bana senetimi ve sözleşmemi geri veriyorlar. Ardından şirket yerime birisini getiriyor. Parayı iade etmek için aradığım zaman sürekli oyalıyorlar, tehdit ediyorlar vs derken en son ödeme yapmama kararını alıp bizim paramızın üzerine yatıyorlar.

Şimdi,
Bu adamlara ayrılırken ben Babamın kredi kartından 550 TL tutarında ödeme yaptım. Ardından bu yaptığım ödemeye ilişkin hizmet aldığıma dair veya başka bir sebeple bunlara hiç bir imza vermedim.
Ekstrede baktığım zaman ödemeyi aldıkları pos sigorta acentalarına ait, apart işletmesine değil ekstrede "X SİGORTA ACENTALIĞI" şeklinde sigorta şirketlerinin ismi var. Ben bu durumu kullanarak neler yapabilirim paramı nasıl talep edebilirim.
Ödemeyi apart otel işletmeleri için yapıyorum ama çekimi acentaları için yapıyorlar, bankaya harcama itirazı dilekçesi yazıp ödeme yaptım ama herhangi bir hizmet alamadım tarzı itiraz etsem paramı geri alabilir miyim? (sigorta hizmeti vs aldığımı söylesem nasılsa kanıtlayamazlar sanırım) Veya başka hangi yolu kullanarak ben bu dağ adamlarından paramı geri alabilirim resmi yollardan?

Ek: tüketici heyetine başvuru yaptım ama oradan bir sonuç çıkıp çıkmayacağını bildiğim için ek yollar arıyorum.