-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Yabancı ülke vatandaşı eşim için Türk vatandaşlık başvurusunda bulunmak için bir çok yeri aradım ama Türk vatandaşlığı başvurusu hakkında hiç bir şekilde bilgi bulamadığımdan yeni konu açma gerekliliği duydum.
Ben Türk vatandaşıyım.
Eşim yabancı uyruklu
Evliliğimiz Türkiye'de oldu. Akabinde ikamet tezkeresi de aldık. 3.5 yıldan beri evliyiz ve devam ediyoruz.
Buna istinaden;
Vatandaşlık başvurusu yaptık apostitli belgeler vs.. hepsi tamam olup teslim ettik.
Bu sürecin zamanı hakkında bilgisi olan varmı acaba?
Ne kadar sürede Vatandaşlığa uygun ise eşim Kimlik alabiliriz?
İvedi cevaplarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Bu süre tamamen emniyet müdürlüğü vatandaşlık işi personelinin yapacağı araştırma ile ilgili. Bu nedenle vatandaşlık başvurusu yaptığınız yere giderek nazikçe sormanızı tavsiye ediyorum.
-
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Bu süre tamamen emniyet müdürlüğü vatandaşlık işi personelinin yapacağı araştırma ile ilgili. Bu nedenle vatandaşlık başvurusu yaptığınız yere giderek nazikçe sormanızı tavsiye ediyorum.
Bilgilendirme için teşekkür ederim Basri bey,
Sağlıcakla Kalın.
-
Merhaba benzer durumdayız
2014 temmuz gibi evraklarımızı il nüfusa verdik burdan eylül 2014 ayına yabacılar şube müdürlüğüne gün verildi gittik gerekli formlar evliliğe dair sorular vs soruldu işlem tamamlandı 2-3 ay içinde sms gelecek il nüfusa çağırırlar dediler sms şubat. 2015 ayı başında geldi birer fotoğraf ile il nüfusa acil gelin dediler gittik sms bölümünde dosyamız komisyon randevu bölümüne gitti fotoğraflar alındı iki hafta sonrası 18 şubat 2015 komisyon günü verdiler pasaport aslı evlilik cüzdanı aslı ile o gün gideceğiz hayırlısı bakalım geçen süreye bakarsak ilk başvurudan itibaren 7 ay geçmiş.
-
Sms Mesajı: Her iki ese ait birer adet, bekar iseniz kendinize ait, Vesikalik fotografla birlikte ilimiz Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune EN KISA ZAMANDA MURACAATINIZ gerekmektedir. . istanbul il Nuf. Ve Vat. Mud. Vatan emniyet mudurlugunun yani Bilgilerinize rica ederim.
Gönderen: IST.ILNUFUS
-
Sn. redcorner bilgiler için çok teşekkür ederim.
-
Gelişmeler hakkında bilgi vereceğim.
-
Komisyona gidildi 3-5 basit sorudan başka birşey sorulmadı dosyanın şimdi Ankarada İç İşleri Başkanlığı gönderileceğini 2-3 Ay geçtikten sonrada telefonla bilgi almaya çalışın dediler Dosya kayıt nosu çıkıncada 2 Fotoğraf ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidip kimliklerin alınabileceğini söylediler, bu işlem ortalama 6 ayıda bulabilirmiş. Bu süreler içerisinde Oturma İzinleri bitenlerin kesinlikle yenileyip İl Nüfus Müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyormuş
-
Alıntı:
redcorner rumuzlu üyeden alıntı
Komisyona gidildi 3-5 basit sorudan başka birşey sorulmadı dosyanın şimdi Ankarada İç İşleri Başkanlığı gönderileceğini 2-3 Ay geçtikten sonrada telefonla bilgi almaya çalışın dediler Dosya kayıt nosu çıkıncada 2 Fotoğraf ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidip kimliklerin alınabileceğini söylediler, bu işlem ortalama 6 ayıda bulabilirmiş. Bu süreler içerisinde Oturma İzinleri bitenlerin kesinlikle yenileyip İl Nüfus Müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyormuş
Bu önemli tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
İnşallah en kısa zamanda belgenizi alırsınız.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
Merhaba Redcorner eşinizin Vatandaşlıığını alabildinizmi acaba?
-
Hayır Karar alınmak üzere Bakanlıkta dosya Komisyondan sonra 2-2 bucuk aydan önce çıkmaz dediler bizimde ynei 2 bucuk ay olmak üzere önümüzdeki haftalarda telefonla bilgi almaya çalışacağım.
-
Alıntı:
Hayır Karar alınmak üzere Bakanlıkta dosya Komisyondan sonra 2-2 bucuk aydan önce çıkmaz dediler bizimde ynei 2 bucuk ay olmak üzere önümüzdeki haftalarda telefonla bilgi almaya çalışacağım.
inşallah sorunsuz en kısa surede alırsınız biz mart 2.haftası teslim ettik evrakları (parmakizi dahil), 2 hafta sonra nisanda polisler eve geldi sorular soruldu sonra sms geliceğini ilettiler beklemedeyiz.
-
Alıntı:
brocker rumuzlu üyeden alıntı
inşallah sorunsuz en kısa surede alırsınız biz mart 2.haftası teslim ettik evrakları (parmakizi dahil), 2 hafta sonra nisanda polisler eve geldi sorular soruldu sonra sms geliceğini ilettiler beklemedeyiz.
SÜreci uzun olan birşey anlaşılan bize ise parmak izi alındı ardından 1 ay sonrasına cağrıldık sorular Yabancılar Şubede soruldu sonra SMS gelecek demişlerdi. Neyse hala beklemedeyiz kanımca 1 yıl dolmaya yakın tamamlanacak heralde. Ay başı Ankara Bakanlığa telefon açtım haziran başı tekrar arayın dediler.
-
Alıntı:
SÜreci uzun olan birşey anlaşılan bize ise parmak izi alındı ardından 1 ay sonrasına cağrıldık sorular Yabancılar Şubede soruldu sonra SMS gelecek demişlerdi. Neyse hala beklemedeyiz kanımca 1 yıl dolmaya yakın tamamlanacak heralde. Ay başı Ankara Bakanlığa telefon açtım haziran başı tekrar arayın dediler.
aslında görünen o ki süreç o kadar uzun değil,bbenim oturduğum muhitte daha Türkiye ye geleli 11 ay olmuş suriyeli aile 6 kişiler şu an kendileri vatandaşlığı aldılar. Biz her şeyi kanuni yollardan yapmaya çalıştığımız için süreç uzuyor sanırım
-
Dün tekrar bilgi almak için telefon açtım Hala Tahkikatta olduğunu gelmesinin 1-2 ayı bulabileceğiniz daha sonrada İmzaya gideceğini eğerki eksik bir evrak s yoksa onunda 1-2 ayı bulabileceğini söylediler yani Ağustostan önce çıkması zor gibi duruyor toplamda da 13-14 ay geçmiş olacak.
-
Alıntı:
Dün tekrar bilgi almak için telefon açtım Hala Tahkikatta olduğunu gelmesinin 1-2 ayı bulabileceğiniz daha sonrada İmzaya gideceğini eğerki eksik bir evrak s yoksa onunda 1-2 ayı bulabileceğini söylediler yani Ağustostan önce çıkması zor gibi duruyor toplamda da 13-14 ay geçmiş olacak.
anlaşılan kanuni olarak 3 yıldan sonra dedikleri tüm belgeler sorunsuz ise 5 yılda vatandaşlık ancak alınabiliyor :\
tüm bu gelişmeler için paylaşımızınıdan dolayı teşekkür ediyorum. Aynı durumdaki kişilere en azından vatandaşlık konusunda süreç hakkında bilgi sahibi olurlar.
aynı şekilde bende paylaşıyor olacağım sizden de gelişmeler için paylaşırsanız çok memnun kalırım.
Sağlıcakla esen kalın.
-
Maalesef 3 yıl yasal 2 yılda kısır Bürokrasi eklentisi. 3+2
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx
Yukarıdaki linktede sorgulayınca aşağıdaki mesaj çıkıyor.
Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
-
Alıntı:
Merhaba Redcorner bu komisyon için gittiğinizde ne sorular sordular keza bizde gideceğiz haftaya paylaşabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
-
İki tafada aile ile ilgili bilgiler sordular ne zaman evlendiniz kayınvalidenin ismi eşin kaç kardeş vb.
-
2 sene önce vatandaşlık almış yabancı bir kişiden öğrendiğim kadarıyla istiklal marşının 2 mısrasını söylemelerini istemişler :)
bir sosyal paylaşım sitesinde komisyona girdikten tam 6 ay sonra nüfus cüzdanını alabilmişler. sizin de bir kaç ay kaldı sanırsam.
-
Valla o söylenti hep var eşim hazırlıklıydı iki kıtasını ezberlemişti zaten :))) ama kimseye sormadılar sanki eskiden yapılan bir uygulamaymış gib geldi...
-
Merhaba tekrardan,
bize sms gelecek demişlerdi ancak sms 1 ay sonra gelmediğinden ist nüfus il müdürlüğüne giderek sorguladım aslında sms parmak izinden 2 hafta sonra gelmiş ancak sms göndermeyi unutmuşlar :k . nitekim sonrasında 2 hafta sonrası için komisyona gün verildi.
komisyona girdik kişisel soruların dışında buzdolabı , tv vs.. markalarını sordular. 2 hafta sonra evraklar ankaraya gidecekmiş 2-2.5 ay sonrasında türkiye nüfus müdürlüğünden telefonla arayıp Tarih numarası çıkmış ise öğrenmeye çalışın daha sonrasında 2 adet resim ile bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğünden nüfus cüzdanını teslim alabilirsiniz dediler.
Hayırlısı bakalım.
-
Az önce tekrar aradım 17 Şubat 2015 te İstanbul komisyonunun üstünden 128 Gün geçmiş Ankaradan idine bildiğim bilgi ışığında 21 Nisan 2015 ten beridir hala tahkikattaymış yakın zamanda 15-20 gün içinde sonuçlanıyor diyorlar. Yani 2- 2,5 ay diyorlar ya İstanbulda yalan o :) bizim 5 ay olacak neredeyse hala tık yok.
Bilgi alabileceğiniz telefonlar:
TELEFON-SANTRAL: 0 312 591 2100 - 0 312 591 2101 - 0 312 591 2102
-
numaralar için teşekkür ederim.
aynen dediğin gibi ancak 6 ayı geçmiyormuş 6 ay sonunda nüfus tan alabiliyormuşsun kimliği onaylamışlar ise hesapta bu bilgiyi ankara evinize mektup olarak gönderiyormuş ancak göndermiyorlar genelde diyor burdaki memur arayın ulaşabilirseniz şanslısınız diyor adam :)
-
2-5 Defa aradım ulaşmakta problem yaşamadım. Temmuz ortası tekrar arayacağım hayırlısı.
-
iyi günler beyler bende 2015 şubatda komisyonu girdem tam 4 ay oldu dun aradım Emniyetde diyorlar 10 gun sonra soaya sonuçlancak dosya
acaba vatandaşlık tam ne zaman çıkcak ve ne zaman kimlil alabilrim
-
Alıntı:
3dmax33 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler beyler bende 2015 şubatda komisyonu girdem tam 4 ay oldu dun aradım Emniyetde diyorlar 10 gun sonra soaya sonuçlancak dosya
acaba vatandaşlık tam ne zaman çıkcak ve ne zaman kimlil alabilrim
Merhaba 3dmax33 ,
1- Öncelikle talep edilen evrakları toplayıp il nüfus müdürlüğüne vermelisiniz.
2- Kumpapı yabancılar şubesine parmak izi için randevu aldınızmı?
3- Parmaz izi akabininde 2 hafta sonra polisler evinizi önceden haber vermeden denetime geldimi? yada kağıt bırakarak şubeye gelmenizi istiyorlar.
4- Yabancılar şubesindeki Polis görüşmesinden sonra telefonunuza 1 ay sonra SMS gelmesi gerekiyor. Komisyon için gün verilmek üzere.
5- Yuvarlak bir masada ilk önce eşiniz daha sonra siz komisyon odasına girerek görüşmeden çıkıyorsunuz.
6- Evraklar 1 ay sonrası il nüfus müdürlüğünden Ankara ya gönderiliyor.
7- Evrakların gönderilmesinden 3 ay sonra ankarayı arayarak bilgi almanız isteniyor ki, bu 6 aydan önce olan olmamış.
8- Dosya numarası çıktıktan sonra sonuçlandığında dair bilgiyi tekrardan santralden öğreniyorsunuz. ikamet ettiğiniz ilçe nüfus müdürlüğüne giderek 2 resimle beraber ikamet tezkerenizi teslim ederek nüfus belgenizi alabiliyorsunuz.
olayın özeti bu şekilde. Sizde sorunuzun cevabını bu 7. maddeden sonraki kısımdaTELEFON-SANTRAL: 0 312 591 2100 - 0 312 591 2101 - 0 312 591 2102 arayarak bilgi takibinizi yapıyorsunuz.
-
Cevap için çok teşekkür ederim benim 1,2,3,4,5,6 hepsi oldu 26 Şubat dosya Ankara'ya gönderilmiş santraldan bilgi almaya çalıştım bir ay sonra sonuçlanacak dedi emniyette öyle demişler
-
Bizimde 17 Şubat komisyon sonrası ankaraya gönderildi nisan aylarında tahkikat için emniyete gitmiş hala eminyetten dönmesi bekeniyor, sonrasın da imzaya gidecekmiş.
-
Bizmi ki haziran getmiş emniyete !!! çünkü onun once eksik evrak var bi mektub göndermişler bizim yaptık nikah daireden İstemişler sizde ama aynı oldu mu acaba
-
redcorner eşin vatandaşlık alabildin mı
-
Merhaba 3dmax33 hayır hala bir sonuca ulaşmış değiliz önümüzdeki hafta tekrar bilgi alacağım.
-
Tahkikat işlemi tamamlanmış şuan imzada olduğu bilgisi alındı 10 gün içerisinde tekrar arayın dediler.
Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
-
Alıntı:
Tahkikat işlemi tamamlanmış şuan imzada olduğu bilgisi alındı 10 gün içerisinde tekrar arayın dediler.
Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Merhaba redcorner
inş. şimdiki göndereceğin mesaj da vatandaşlığı almış olursunuz da bizde ona göre fikir edinebilelim :)
hakkınızda hayırlısı olsun
-
İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır.
13 Aylık süren bir zaman da mutlu sonuç. Darısı başınıza brocker ve 3dmax33
Başvurunun özeti;
07-2014 Ayında İl Nüfusa başvuru yapıldı,
09-2014 Emniyet yabancılar şubeye usülen evlilikle ilgili sorular soruldu cevaplar verildi,
02-2015 İl Nüfusa Komisyonda çağrıldı burada da evlilik ve ikimizin aileleri hakkında bilgiler soruldu, (Evraklar Ankara Vadandaşlık İşleri Müd. gönderileceğini artık buradan bilgi alınabileceğini ilettiler)
08-2015 https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx Adresinden ilk başvuruda bize verilen takip nolarıyla yapılan sorgulamada Vatandaşlığı kazandığımız öğrenildi.
-
Tebliğ sayı ve sıra nosu çıkmadan Kimlik alamıyormuşuz onu 10 gün falan beklememiz gerekiyormuş...
-
Alıntı:
Tebliğ sayı ve sıra nosu çıkmadan Kimlik alamıyormuşuz onu 10 gün falan beklememiz gerekiyormuş...
size ve ailenize hayırlara vesile olmasını dilerim.
Darısı başımıza bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler.
-
size ve ailenize hayırlı olsun peki nerde geldi bu masaj size
-
İlk başvuruda takip numarası vermişlerdi https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx adresinde sorgulayınca çıkıyor durumu.
-
Alıntı:
3dmax33 rumuzlu üyeden alıntı
size ve ailenize hayırlı olsun peki nerde geldi bu masaj size
Merhaba 3dmax33 sizin durumda bir gelişme varmı? alabildinizmi kimliğinizi hayırlısıyla