Cevap: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Iyi gunler ben bir konuda fikrinizi alacaktim acemi birliginde ve usta birliginin ilk 2 ayi sapa saglamdim bunu kanitlama sansim var yalniz asker de kalan surede bana makine carpmasi sonucu bel kaymasi ve omuz cikmasi yasadim omuzdan ameliyat oldum bel ime daha mudale edilmedi doktor omuzdan 2 ay rapor verdi yalniz bunu uzatacagi soledi kontrol sirasinda bu sirada curuge cikiyormusum solenene gore cogu kisi bana curuge cikiyorsa bu olay askere saglam gidip askeriyede basina geldigi icin dava ac diyor sizin fikirleriniz nedir
Cevap: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Çürük raporu, askerlik şubelerinde bulunan askerlik meclislerindeki heyet tarafından ya da askeri hastaneler tarafından verilmektedir.*Çürük raporu alma işlemi*için kişi daha önceden almış olduğu sağlık raporları ile beraber askerlik şubesine başvurur ve askerlik şubesinde yapılacak olan sağlık taramasıyla çürük raporu verilip verilmeyeceği konusunda ilk inceleme tamamlanmış olur. 2 doktordan oluşan askerlik meclisi*çürük raporu almak*için başvuruda bulunan şahsın çürük raporu alma şartlarını sağlaması durumunda hastaneye sevk etmektedir. Hastanede yapılan incelemeler sonucunda şahsın ciddi problemleri ortaya çıkmış ve*askerlik yapamaz*durumda olduğu tespit edilmiş ise çürük raporu verilmektedir.