Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Eksik belge veya hatalı belge düzeltmesi vs.bunların her biri tamamlanıncaya kadar dosya bir kenara alınır,dosya tamamlanınca tekrar kaldığı yerden devam eder.Yani bu işin uzaması anlamına gelir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
honda1900 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Delidolu
Alanya'da vatandaşlık başvurusu yapamıyorsun sadece oturum vs alabiliyorsun en yakın vatandaşlık başvurusu için Antalya'ya gitmek şart, kısım kısım sayfalardan okudum ama net cevaplar bulamadım , benim tam istediklerime yanıt verecek birileri vardır mutlaka yardımlarını bekliyorum , en başta söylediğim gibi ufak araştırma ile az çok bazı şeyleri öğrenebiliyorsun obenim amacın en kısa ve yorucu olmayan halden işleri halletmek gereksiz uğraşlardan git gel olaylarından kurtulmak .
Maalesef git,gel olmadan bu işler olmuyor,ilk yapman gereken Antalya Nüfus müd.lüğüne başvurup nelerin yapılması gerektiğine dair sana yazılı kağıt verecekler,burdan sonrası size kalmış bir durum,bildiğim kadarı ile antalya Nüfus bu konuda çok yardımcı oluyormuş diye duydum.
Delidolu öyle mi? Aslında ben arayıp sormuştum askıya alınmıyor devam ediyor araştırma süreci demişlerdi. Ama gecistirmisler de olabilirler beni bilemiyorum..
Merhabalar,
Öğrencilik yillarinizin tamami mi hesaplandi? Eger boyle bir durum var ise cok iyi olacak zira 8 yildir kesintisiz Turkiye'de ogrenciyim. Okuduklarima bakilirsa artik ögrenci yillarinin yarisini da kabul etmiyorlarmis?
tesekkurler :)
Yyalcinn benim eşim kesintisiz dokuz yıldır Türkiyede. Altı yıl tip okudu. Ve gecen sene basvurdugumuzda öğrencilik yıllarının tamamı sayıldı.
yyalcinn öğrencilik yıllarınıda sayıyıorlar ama okul bittikten sonra çalışma izniyle yada uzun dönem ikametgah ile başvuruman gerekir.Kısa dönem , turustik izin alma yoksa geçmiş yılların sayılmıyor.
- - - Updated - - -
Huss listeye eklendim 31martta sence ne zaman karar aşamasına geçer ve sonuçlanır?
ben 50 gün beklemişim. tarihler aşağıda yazıyor
KARAR LİSTESİNE ALINDI 21.10.2016
KARAR AŞAMASINDA 08.12.2016
SONUÇ 12.12.2016
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Sorgulamada üstteki yazı geldi, Sorum şu İkamet izinim 6 haziranda bitiyor, acaba yeni ikamet başvurusu yapmama gerek kalacak mı? O zamana kadar vatandaşlığı alabilir miyim.
Delidolu hayırlı olsun :) Senin vatandaşlık gelmiş bile. 6 hazirana kadar sonuçlanacağına inaniyorum haftaya onaylanacaktır bence.Tahkikattan direk karar aşamasına mı geçti yoksa tahkikattan listeye dahil edilip sonra mı karar aşamasına geçti?
Delidolu tebrik ederim. Buyuk ihtimal uzatmaya gerek kalmayacak fakat onumuzde belirsiZ bir siyasi tablo var ve herseye hazirlikli olmamiz gerekir. Tezkere uzatma mevzusundan cok cektigim icin naciZane tavsiyem sistem uzerinden bir uzatma kaydi olmusturmaniz. Odeme vs. yapmazsiniz, kaydiniz hazirda beklesin.
Alıntı:
Sarmakla rumuzlu üyeden alıntı
Delidolu tebrik ederim. Buyuk ihtimal uzatmaya gerek kalmayacak fakat onumuzde belirsiZ bir siyasi tablo var ve herseye hazirlikli olmamiz gerekir. Tezkere uzatma mevzusundan cok cektigim icin naciZane tavsiyem sistem uzerinden bir uzatma kaydi olmusturmaniz. Odeme vs. yapmazsiniz, kaydiniz hazirda beklesin.
ErDEMir inceleme ve araştırmadan sonra inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır. Çıkmaya başladı.
Sarmakla teşekkürler ben dediğin gibi ne olur, ne olmaz uzar falan diye 1 haziran için ikamet ön kaydını oluşturdum ve kağıtları hazırladım, artık ikamet için gerekli evrakların hepsi E-devletten alınabiliyor. Herkese sabırlı ve iyi günler.