Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
yani evli ve cocuklu olunca daha cabuk diyorlar ama inanin sanirim hepsi hemen hemen ayni..bu arada yabanci uyruk ama nasil calisma izni aliniyor..yani nasil..benim esim doktor ama trkiyede hic meslegini yapamadi denklik ile ugrasiyo hala..gecici olarakta bir ise bakadi hic calisma izni zor oluyor diye..bu konuyla ilgili bilgi verir misiniz..
- - - Updated - - -
yani denklik gelene kadar doktorluk yapamasada gecici baska islere baksin enazindan..
- - - Updated - - -
tabussi bu arada sadece c vatandasi ile evli olduktan 3 yil sonra basvuru yapabiliyosun..ama genelden basvuru yapmak istersen 5 yil sonra basvuru yapabiliyosun..2 yillik zaman farki oluyo ama basvuru yaptiktan sonra sonuclanma sureci farkli mi bilemiyorum..
mesaj gönderemiyorum
- - - Updated - - -
Beni de ekler misiniz WhatsAppa
Erdemir hocam bende mesaj gonderemiyorum.
Çalışma izni almakda uğraştırıcı ama alınabiliyor.Çalışma izninini şirket alabilyor yabancıya çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının sitesinde nasıl başvurulacağını anlatmaktadır.Ben Türkiye'de ki üniversiteden mezun olduğum için denklik sorunum olmadı ama denklik almadan Türkiye'de geçerli olmuyor direk diploma galiba.Sizlere de mesaj attım arkadaşlar.Çalışma iznini için bu linkten bakabilirsiniz. http://www.calismaizni.gov.tr/
Evraklar Tam eksiksiz teslim edilir ise,Evlilikten dolayı başvuranların neticelenmesi takriben 8 ay ile 10 ay sürüyor.(hangi ülkenin vatandaşı oluşuda burda büyük faktör) Geneldenden başvurular takriben 1 sene ile 1,5 sene sürebiliyor,dahada fazla sürme ihtimali var .(hangi ülkenin vatandaşı oluşuda burda büyük faktör).Burda yazdıklarım,okuyup araştırdıklarımdır,kendim evlilikten ağutos 2016 başvurdum,kasım 2016 komisyon,şu anda hala inceleme ve araştırma aşamasındayım.
benim esim libya uyruklu..sanirim esimin ulkesinin sureci yavaslatma ihtimali yuksek..ve denkligide doktor olmasina ragmen 1,5 yil oldu hala neticelenemedi..ve esimin burada fazla cevresi cok yok..ozellikle Adanada yabancilar icin is ve diyolog sansi cok az..Sanirim is icin denkligi ve vatandasligi beklemekten baska care yok..
- - - Updated - - -
ben ve esimide whats up grubuna eklermisiniz..tesekkurler
semtuahmed vatandaşlığı beklemekten başka bir yol yok gibi.Denklik 1,5seneye çıkmadıysa denklikde uzun bir süereç demektir.Delidolu Allah sabır versin hepimize bu sabır gerektiren yolda.
- - - Updated - - -
Mesaj attım arkadaşlar.
jan vesely sana mesaj attım görebildin mi? Bu arada forumdan da bilgi alışverişine devam edelim arkadaşlar diğer arkadaşlara ve bizden sonra ki arkadaşlar da faydalansınlar okusunlar.