Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
thecakmagu kardeşim inşallah kısa sürede dosyalar emniyetten gelir senin komisyondan sonra ne kadar oldu benım 3ay tamamlandı 4.ayda arşiv taraması 2 ay güvenlik soruşturması 3 ay süresinde sonuçlanıyormuş araştırdığım bilgilere göre internetten o da.Galiba aynı safdayız.
Emniyette ne kadar kalir bilmiyorum ama dun 5 ayi doldurduk komisyondan sonraki sureyi.umarim uzun surmez artik.yarin arayip celiskili evragi ogrenmeye calisacagim.
thecakmagu arayıp sordun mu evrağını?
Merhaba.
Eşinizin nerenin vatandaşı olduğuna ve hangi ilde başvurduğuna bağlı olarak değişiyor. Eşim ukrayna vatandaşı ve Antalyadan başvuru yaptık. 8 ay sonra vatandaşlık geldi.
burada prosedür şöyle işliyor.
polis ikamet adresine geliyor. komşulara sorup soruşturuyorlar. karakola davet ediyorlar. size bir kağıt verip yabancı şubeden randevu alıyorsunuz. görüşmeye gidiyorsunuz. eşinize birkaç soru soruyorlar. daha sonra akabinde hemen parmak izi alınıyor. daha sonraise nüfus müdürlüğünden mesaj geliyor görüşme için. siz ve eşiniz beraber gidiyorsunuz. oda da il/ilçe nüfus müdürü, jandarma ve asker, polis amiri. aile ve sosyal politikalardan bir yetkili oluyor.birkaç soru soruyorlar size ve eşinize. biz ekim ayındabu görüşmeye girdik. 4 mart itibariyle vatandaşlığı aldık.mesaj olarak bilgi gelecektir vatandaşlık bürosuna gelmeniz için. size bir kağıt verilecek ve bununla kimlik başvurusunda bulunuyorsunuz ve yeni kimlik çıkasıya kadar geçiçi kimlik verecekler.
Erdemir hocam sordum icerik goremiyorlarmis.muhtemelen anne veya baba adiyla ilgili dedi.boyle bir durum vardi ama komisyona girdigomizde duzeltilmis evlilik suretini komisyona sunup dosyaya eklettik.ama sacma sapan seyler olmus.
Tolgaru hocam istanbuldan basvurduk esim suriye vatandasi.tamam il yogunlugu onemli ama komisyondan sonra butun dosyalar ankaraya gidiyor surec ayni olur.
Sonucta bimere ve cimere yazdim gelecek yaziya istinaden eksik evragi sundugumuzun ispati var.tekrar yazacam.bunu gondercem abartirlarsa mahkemeye gidecem.ailede avukattan bol ne var.
Biraz bekle kardeş belki bir gelişme olur.
ferdiii kardeş burayı okursan yardımcı ol lutfen. ben de genelden başvuru yaptım ve komisyon üzerinden 7 ay geçti. genel başvurudan toplam 1 seneden fazla olmuştu. senin bu süreçler ne kadar sürmüştü?
Arkadaşlar önceden Sarmakle Rumuzundan yazmıştım, sonunda parmak izinden nerdeyse 5 ay sonra beklenen sms geldi, artık hiç gelmeyeceğini düşünmüştüm, hatta dosyam il nüfusa şubat ayında gönderilmiş fakat sms-i taaa Mart'ta atıyorlar. Sevinç'im biraz yarım kaldı, şöyle ki bu sürede tezkeremin süresi bitti başvurumu yaptım hala gelmesini bekliyorum, bir kaç hafta kaybım olacak bu yüzden, ama sös geldi ya buna şükür, yine de çok memnunum. Tezkeremi alır almaz komisyon için randevu alıcam, artık geçsin bitsin... belki başka bekleyenlere umut ve bilgi olur diye paylaşmak istedim.
Sarmakla biraz geç olmuş işlemin ama sonunda yeni bir aşamaya geçtin.Genel yoldan mı , evlilik yolundan mı başvurdun? Diğer arkadaşların durumunda bir gelişme olanının oldu mu ?
Alıntı:
erDEMir. rumuzlu üyeden alıntı
Sarmakla biraz geç olmuş işlemin ama sonunda yeni bir aşamaya geçtin.Genel yoldan mı , evlilik yolundan mı başvurdun? Diğer arkadaşların durumunda bir gelişme olanının oldu mu ?
Ağaç olduk bekliyoruz,başvuru evlilikten,komisyon giriş 16 kasım 2016.