Evet genel yoldan başvuru yaptım.
Printable View
Evet genel yoldan başvuru yaptım.
Türk vatandaşı olma şartları 2017 ( Genelden Başvurular)
5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile vatandaşlık mevzuatı gereğince, 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesine göre, yetkili Makam Kararı ile Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı aşağıda aranan şartları taşıması halinde İçişleri Bakanlığı kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir;
-Kendi milli Kanununa, vatansızsa 4721 Sayılı Türk Medeni Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak.
-Başvuru tarihinden geriye doğru yasal ve ((kesintisiz olarak beş yıl)) Türkiye’de ikamet etmiş olmak. Turistik ikamet ve öğrenci ikameti geçerli değildir, sadece Çalışma İzni ile Türkiye’de beş kesintisiz ikamet eden yabancılar başvurabilirler.
Türkiye’de ikamet tezkeresi almadan kalınan süre toplamı ile Türkiye dışında kalınan süre toplamı (ister ayrı ayrı zamanlarda, ister toplu olarak bir defada) altı ay (180 gün) geçtiği taktirde ikamette kesinti yapılmış sayılır ve altı ayı geçtiği tarihten önceki süreler beş yıl kesintisiz ikamet hesaplamasında değerlendirmeye alınmaz. Altı ayı geçmeyen süre ise öngörülen ikamet süresi içinde değerlendirilir.
Türk vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak gerekli?
-Türk vatandaşı ile evli olan yabancılar üç yıl evli kalması durumunda Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler, Evlilik birliği içinde 180 günden fazla yurt dışında bulunmamak gerekmektedir, ailenin çocukları olması durumunda vatandaşlık başvurusu işlemleri daha hızlı sonuçlanmaktadır.Yani son olarak burdan anladığım,genel başvurular duruma göre uzayabiliyor.
- - - Updated - - -
Genelden Başvuran arkadaşlar Forumda gerisin geriye (ferdiiii ve erovin) arkadaşların iletilerini okuyunuz göreceksiniz ne kadar sürdüğünü,komisyondan sonra en az 10 ay
İnşallah o kadar sürmezde zaten iler ki zamanlarda yaşayarak öğrencez ben bilgi almak için arayıp sorduğum da 2 aya tahkikat sona erer dedi tahkikattan sonra kısa süre de sonuçlanır.
Genel basvuruda tum sartlar saglandigi halde red gelme ihtimali var midir? Ya da ret yasayan var mi hic?
Güvenlik soruşturmasında olumsuz bir durum olmazsa sorun yaşanmaz bence, tabi bu benim fikrim herşey olabilir. Çalışma izniyle mi kalıyorsunuz ?
Yok hayir ben aile ikamet izni. Ailemin tamami tc vatandasi
- - - Updated - - -
Yok hayir ben aile ikamet izni. Ailemin tamami tc vatandasi. Genel basvuruda ne yapiyorlar acaba. Gelip cevremizdeki insanlara mi soruyorlar ki. Ben sanmiyorum sadece rituel ve birkac teamul uyguluyorlardir
Bu aşamaya geldikten sonra yapabileceğin bir şey yok,zaten şuana kadar hep araştırma ve inceleme adındanda belli olduğu gibi,onlarda bir sürü yerlere yazıp hakkınızda bilgi gelmesini bekliyorlar,türkiyede Bürokrasının çarkının ne kadar yavaş işlediğini hepimiz biliyoruz,benim umudum belki bu referandum için işleri hızlandırabilirler,umud bu ya,çünkü OY lazım.
Sadece Arşiv taraması ve güvenlik soruşturması yapıyorlar bir yerde okumuştum arşiv taraması 30günde güvenlik soruşturması 60günde sonuçlanıyor en geç yani 2ay güvenlik anladığım kadarıyla ama uzun da sürebilir ne olup bitiyor bilmediğimiz için ne kadar sürede sonuçlanır bilemiyorum.
Arkadaşlar var mı her hangi gelişme kimsede!?