Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
alisch rumuzlu üyeden alıntı
Bizim düğün tarihi yaklaşıyor nikah randevusu alamıyoruz şu an sırf bekar olarak evrakları teslim ettiğim için, aslında evlenebiliriz fakat hem dosya güncellemesi olacak hem kendi ülkeme bildirmek zorunda kalcam ve eşim de mecbur ikinci vatandaşlığa geçmiş olacak ki bu durumu tercih etmiyoruz. Nikahsız düğün yapcaz gibi, psikolojimiz bozuldu bu uzun süreçten, ne bir bilgilendirme var ne de net bir süreç takibi.
Allah yardımcın olsun. Başından beri yaklaşık toplam sürecin 2 seneyi bulacağını biliyorduk. Ama sanırım ittirme imkanı bulanlar daha hızlı sonuca varabiliyor!
Merhaba arkadaşlar. 2024 yılında veya son iki ayda vatandaşlık kazanan var mı?
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Duyuru belgesini alanlar var fakat hemen hemen hepsi 2022 yılın ortası ve öncesindeki başvuruların.
benim başvuru tarihim Kasım 2022 hala araştırma değerlendirme aşamasında.
Alıntı:
Ahmedd rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Fikir vermesi için yazıyorum. 30 Kasım 2022 de evlilik yoluyla basvurmustuk.
23 Haziran 2023 arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir.
30 Ağustos 2023 araştırma ve değerlendirme devam etmektedir.
30 Ekim 2023 listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir.
Tahminimden çok daha hızlı bir şekilde ilerledi.umarim 1ay dolmadan vatandaş olabilirim.
Merhaba, sanırım vatandaşlığınız onaylandı, hayırlı olsun. Size "listeye eklenerek karar makamına gönderilmiştir" mesajından önce "listeye eklenecektir" ve "listeye eklenmiştir" mesajları geldi mi? Karar makamında ne kadar beklediniz?
Alıntı:
alisch rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Duyuru belgesini alanlar var fakat hemen hemen hepsi 2022 yılın ortası ve öncesindeki başvuruların.
benim başvuru tarihim Kasım 2022 hala araştırma değerlendirme aşamasında.
Merhaba,
Sizin dosyanızda güncellenme oldu mu? Ben hala arşiv araştırma ve değerlendirme aşamasındayım.
Alıntı:
rza rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Sizin dosyanızda güncellenme oldu mu? Ben hala arşiv araştırma ve değerlendirme aşamasındayım.
Merhaba,
Ne yazık ki hiç bir değişiklik yok, sanki tüm dosyalar durdurulmuş. 19 aydır devam ediyor ve 9 aydır dosyam araştırma değerlendirme aşamasında.
Bu arada uzun dönem oturum iznim de var, bu oturum izni için zaten daha önce araştırma değerlendirme yapılmıştı.
Bekliyoruz, başka bişey de elimizden gelmiyor ne yazık ki.
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
Ben Şubat ayında vatandaş oldum.
Kasım 2022'de başvurmuştum.
Merhaba arkadaşlar,
Son iki ay içinde dosyası karar makamına sunulan var mı?
Merhaba,
Evet, mart ayı ortasında dosyamız karar makamına gönderildi. Halen karar bekliyoruz (2 ay).
Merhaba,
Benim de dosyam 25 Mart'ta karar makamına gönderildi, sizin gibi ben de bekliyorum. Sizde bir gelişme olduğunda buraya yazarsanız sevinirim.