Anladım adli sicil kaydi kolay ama doğum belgesi elimdede yok şu anda Rusya konsolusluktan alabiliyormuyuz acaba öğrenmem lazım hazırda bulunsun ne olur ne olmaz size çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için sağolun
Printable View
Anladım adli sicil kaydi kolay ama doğum belgesi elimdede yok şu anda Rusya konsolusluktan alabiliyormuyuz acaba öğrenmem lazım hazırda bulunsun ne olur ne olmaz size çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için sağolun
Yusuf bey merhaba benden ilk eksik evrak istendi oturum izni yenilenmiş halini evlilikten başvurum benim ben teslim ettim ama insanı ettim tabi o zman bilmiyordum evlilik yoluyla başvuranlar insani oturum olmaz diye bana memur arkadaşlar bunu bildirmediler bile neyse uzun zaman sonra tekrar eksik belge isteniyor yazısı çıktı orda öğrendim aile oturum izni gerekiyor tabiki yeniledim ve Eylül 18 teslim ettim şimdi 16.11.2023 tekrak eksik belge isteniyor yazısı çıktı Allah dedim bitmiyor neyse cimerlere yazdım işlem devam ediyor dediler vatandaşlık mudurlugune ulaştım durumu anlattım sizden değil istenilen bizden dediler bu gün tam bir ay oldu yazı değişmedi Yusuf bey bana lütfen soyleyin evlilik yoluyla vatandaşlık basvurusunda ikamet izni hariç hangi evrak olabilir yada gerçekten benden değilde müdürlükten mi isteniyor ne düşüneceğimi şaşırdım lütfen cevap verin
Arkadaşlar hepinize selamlar.
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması için Kasım 2022'de başvurdum.
Iki haftadır da karar aşamasındayım.
Karar aşaması genel olarak ne kadar sürer bir bilginiz var mı (kişiden kişiye değişebileceğini biliyorum)?
Başvuru yapıldıktan sonra, dosya Ankara'ya gönderildikten sonra isim/soyisim değişikliği yapan var mı? Dosya incelemeye alındıktan sonra isim/soyisim değişikliği için dilekçe veren var mıdır? Sonra mahkeme ile işimiz olacak mı? Uğraştırır mı isim değişikliği yapınca? İsim denkliği ile hayat zorlaşır mı? İsim/soyisim değişikliği yapmanın avantaj ve dezavantajlarını yazar mısınız? Tecrübesi olan varsa bilgilendirirse memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu sayfada vatandaşlık sürecini takip eden herkese mutlu yıllar dilerim.
İyi seneler.
Herkese merhaba :)
"Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." aşamasındayım.
Bir sonraki aşamaya geçmeniz ne kadar sürdü? Teşekkür ederim
- - - Güncellendi - - -
Adınıza çok sevindim, umarım yakında tebliğ kağıdını da alırsınız.
Benim bildiğim kadarıyla bu aşamayı görünce en fazla 1 ay bekliyorusunuz, sonra tebliğ mesajı geliyor.
Süreç nasıl ilerledi onu da paylaşabilir misiniz?
Hangi yoldan hangi aşama ne kadar sürdü diye?
Çok teşekkür ederim :) Umarım hepimiz bir an önce vatandaşlık alırız.
(Yazım hataları için özür dilerim, Google Translate kullanıyorum - Türkçe öğrenme sürecindeyim)
"İstisnai Eski Türk Vatandaşlığı"na başvurduk. Yatırım bazında (gayrimenkul satın almak). Avukatımız vatandaşlık başvuru 23 Temmuz’da yaptı. İstanbul'da başvurduk.
Ne yazık ki bundan sonra pek fazla bilgi bilmiyorum. (NVI sistemini ilk kez dün kontrol ettik ve ilerlememizi takip edebildiğimizi fark ettik... 😅)
Eşimin turist ikamet izninin süresi birkaç hafta içinde doluyor, bu yüzden hangi aşamada olduğumuzu kontrol etmeye karar verdik. (İkametini yenilemeli miyiz yoksa bu tarihten önce vatandaşlık alma şansımız var mı?)
Teşekkür ederim ve Yeni yılınız kutlu olsun:)
Ben tam 28 gündür karar aşamasındayım .
Evlilik yoluyla başvurdum.
Karar aşaması genelde 1 ay içerisinde sonuçlanıyor diye biliyorum, sizin başvurunuz yatırım yolu ile olduğu için belki daha hızlı sonuçlanır.
Bence çalıştığınız Avukata sorun o daha sağlıklı cevap verir.
Ben şahsen kimlik süresinin dolmasına tam 1 hafta kalmışken uzatmaya başvurdum, 3 gün içerisinde onaylandı.
Şahsi düşüncem biraz daha bekleyin sonra da riske atmayın, ikametinizi yenileyin.