Son gunlerde ararstirma ve degerlendirmeden gecen var mi?
Printable View
Son gunlerde ararstirma ve degerlendirmeden gecen var mi?
17 Ağustos 2023 tarihinde "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." aşamasına geçmiş bulunuyor ve hala bu aşamadayım.
Bu aşamanın ortalama 3-6 ay arasında sürdüğünü paylaşımlardan görebilmiştim fakat daha fazla da sürebilir (kişinin durumu ve başvuru sayısına göre)
Benim başvuru sürecim de aşağıdaki gibidir:
- Gün sayımı - sonuç: 1 Kasım 2022
- Emniyetten gelen araştırma sonucu: 20 Mart 2023
- Komisyon tarihi: 21 Mart 2023
- Genel Müdürlük ön inceleme: 05 Nisan 2023
- Genel Müdürlük inceleme: 13 Nisan 2023
- Arşiv araştırma listeye dahil edilmiştir: 12 Haziran 2023
- genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. 19 Haziran 2023
- Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. 17 Ağustos 2023
Başvuru yolu: Çalışma izni - Genel yoldan vatandaşlık
Merhaba herkese ben yeni üyeyim bir sorum olacaktı. Benim vatandaşlık başvurum sorgularken: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır. Diye yazıyor ve bu aşama 6 haftadır geçmedi bir türlü diğer arkadaşlarımınkiler listeye hemen dahil edilip vatandaşlıkları çıktı ama benimki hala belirsiz. Bu durumda olan var mı? Veya bu durumu atlatan oldu mu? Ne kadar daha sürecek benim birşey yapmam gerekiyor mu?
Merhaba arkadaşlar, son günlerde başvurusunda ilerleme olan var mı ya da Vatandaşlığı onaylanan? Bir arkadaşın başvurusu 1 aydır Karar Makamında sizin durumunuz nedir?
Merhaba
Benim bir yıldır bu aşamada: arşiv-araştırma & değerlendirme
Hepinize merhabalar, iyi günler, yakın zamanda Türk vatandaşlığını aldım. Şimdi kızımı (6 yaşında ve Türkiye doğumlu) kaydıma eklemek istiyorum. Vatandaşlık ofisi onu kaydıma eklemeyi kabul etmedi, kızımın genel vatandaşlık başvurusunda bulunması gerektiğini söyledi. Sonuçlar aylar sürebilir!! aynı deneyime sahip olan var mı?
Bugün itibariyle https://vatan.nvi.gov.tr adresin SSL sertifikasının süresi geçmiş durumda, umarım bu durumu NVİ fark edip hızlıca düzeltir. yoksa kimse bu domain üzerinde durumunu takip edemecek.
Herkese selamlar,
Benim genel yoldan (iş üzerinden) vatandaşlık başvurum hala devam etmekte (değerlendirme aşaması devam ediyor aşamasında) fakat bu süre zarfında uzun dönem oturma iznim de onaylandı.
Sormak istediğim bir konu var:
Benim çalışma iznim bu sene sonu bitmiş oluyor fakat uzun dönem oturma sahip olduğum için oturumsuz kalmış olmuyorum. duyduğum kadarıyla kısa dönem (turistik amaçlı) oturumlar vatandaşlık sürecini iptal ettiriyor fakat uzun dönem için bi yazı bulamadım. sizce yeni çalışma izni almayıp vatandaşlığı beklemem ve çalışma iznimin sona ermesi ve istifa etme durumum halinde vatandaşlığa bi engel teşkil eder mi?
İkinci konu ise süresiz çalışma izni için bakanlığın belirttiği ücreti (yaklaşık 50K TL) ödeyip yeni çalışma izni almak mantıklı olur mu?
Ve son soru olarak: süresiz çalışma iznimi aldıktan örneğin 30 gün içerisinde vatandaşlık sonuçlanırsa çalışma izni için ödenilen para gelir alanabilir mi?
Sevgiler.
Burası ölmüs ya!!
Durumu değişenler de yok artık eskisi gibi.