Dostum bu bilgileri nerden öğrendin? Ben hiç türlü nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğüne irtibat sağlayamıyorum.
Printable View
Dostum bu bilgileri nerden öğrendin? Ben hiç türlü nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğüne irtibat sağlayamıyorum.
Bugün göç memnuru ve nüfus müdürlüğü memuru arkadaşlarla sohbet ediyorduk yeni yasa ve düzenlemeler yapılacağını ve Türk soylu olmayanlara artık türk vatandaşlığı verilmeyeceğini söyledi. Ama Türkiyede yasalar ileriye doğru uygulanıyor geri dönük birşey yapılmıyor. Yasalar yürürlüğe girince işler değişir biz başvuranlara birşey olmaz.
SM-A736B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende ayni durumda istisnai 3ay de geçti karar alınmak üzere karar gunderimis
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne gitmen lazım. Bağdat caddesinde. Köşede. Orada yan yana üç tane masa var. Her hangi birisine gidip durumu anlat. Sonra dilekçe kutusundan hazır dilekçe bulabilirsin. Formu doldurup çalışan memura teslim edersin. Ama bence çok da etkisi olacağını düşünmüyorum ve dilekçenin sonuca ulaşması aylar alabilirmiş. Benim durumum çok acayıp. 5 aydır karar verilmek üzere karar makamına sunulmuştur yazıyor. Forumda araştırdığımda, karar makamına gittikten sonra en fazla 1 ayda onay geldiğini gördüm. Benim gibi durumu olan, bu aşamada 5 aydır bekleyen yok herhalde burada :)
- - - Güncellendi - - -
kardeşim sen ilk başvuru tarihin nedir? genelden mi başvurdun acaba?
Merhaba siz nereden başvuru yaptınız benimki de istisnai vatandaşlık başvuru karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir 3ay geçti neden geçti 🤔
- - - Güncellendi - - -
Merhaba siz nereden başvuru yaptınız benimki de istisnai vatandaşlık başvuru karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir 3ay geçti neden geçti 🤔
- - - Güncellendi - - -
15 Mayıstan sonra dosyası karar makamına gitmiş olup da, istisnai vatandaşlık başvurusu onaylanan var mı?
Üç aydır cumhurbaşkanı hiçbir başvuruyu onaylamadı diye duydum.
Eskiden isler cok yavas ilerlerken bile karar makamina giden basvurular bu kadar uzun beklemiyordu!
Son zamanlar karar i bekleyen cok dosya var o yuzden daha onceki sureclerde olanlar (arsiv ve arastirma) daha uzun sure beklemeleri gerek.
Umarim bizi etkileyen kotu bir karar cikmaz.
Bu arada yakin zamanda arastirma ve degerlendirmeyi gecen var mi? kac ay beklediniz?