Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
eseptember rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selam,
490 sayfanın neredeyse tamamını okuduktan sonra üye olmaya karar verdim :) 7 yıldır evli olduğum eşim için Türkiye vatandaşlık başvurusu yaptık evlilik yoluyla. 3 senedir burada oturuyoruz. Geçen hafta belgeleri Fatih'te teslim ettik ve eşim parmak izini verdi. Eve polis gelecek diyip gönderdiler bizi, ev hapsi halinde bekliyoruz. Ilk sorum, parmak izi verdikten sonra polisin gelmesinin aşağı yukarı ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Bir zaman sınırı var mı resmi olmasa da? Bir de şu konsey mülakatı kısmını çok merak ediyoruz. Eşimin Türkçesi çok iyi değil, İstiklal Marşı'nı öğretmem gerekiyor mu gerçekten 🙈 başka bilmemiz gereken, uyarmak istediğiniz ipuçları var mı?
Bende eşim için başvurmuştum 9 ayda sonuçlandı kimliği aldık, polis eve 1 2 hafta içinde geliyor ama evde olmasanda sorun değil, ben işteydim hanıma benle ilgili evle ilgili sorular sorup gittiler çok zorlamıyorlar ama kaç kardeş olduğumu anne baba adımı falan sormuştular. Komisyonda ise nerede nasıl ne zaman tanıştığımızı ve dün akşam ne yaptığımızı sordular içeriye tek tek aldılar benzer cevaplar verdik geçtik.
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Dostum senin basvurunda bir problem oldugunu dusunuyorum. Gecen yil basvuran hemen hemen herkes suan "Arastirma ve degerlendirme" surecinde.
Bence bi ugra ve durumunu ogren belki eksik bir belge vardir.
dostum sürekli gidiyorum sorduğmda sorun olmadığı beklemem gerektiği soyluyorlar
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
1- Başvuru Ocak 2022
2- Parmak izi Şubat 2022
3- Komisyon Haziran 2022
4- Ön inceleme Haziran 2022
5- İnceleme Haziran 2022
6- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi Ekim 2023
7- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir Aralık 2023
8- Araştırma ve değerlendirme Şubat 2023
inşallah çok yakında araştırmadan çıkarım
Benim de surec soyle:
1- Başvuru 31.01.2022
2- Parmak izi 30.03.2022
3- Komisyon 23.06.2022
4- Ön inceleme 06.07.2022
5- İnceleme 19.07.2022
6- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 12.12.2023
7- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 06.01.2023
8- Araştırma ve değerlendirme 03.02.2023
Dostum senle neredeyse ayni durumdayiz. Bir ilerleme oldu mu senin basvuruda?
Merhaba değerli dostlara,
Son aylarda durumu değişen kimse var mı?
Bildiğim kadarıyla bir değişiklik olmamış.
Acaba sebebi nedir ? Kimsenin bilgisi var mı?
Artık sabrım kalmadı
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Artık sabrım kalmadı ��
Selamlar. Seninle çok benzer durumdayız ve bende de henüz haber yok. Biliyorsun ki arada 2 bayram tatili vardı, bir de yaz ayları tatillerin yoğunluklu olarak kullanıldığı aylar. Bundan dolayı bence çoğu memur yıllık izinde olduğu için bu sıralar normalden bir tık daha yavaş ilerliyor olabilir. Bu tamamen benim fikrim :)
Herkese Selamlar,
Genel vatandaşlık başvuruları ne kadar sürede sonuçlanıyor?
Benim pasaportumun süresi bir buçuk sene kadar kaldı yetişir mi acaba?
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Artık sabrım kalmadı ��
Dostum zaten eski yazilara bakarsan arastirma ve degerlendirme 6-15 ay arasi suruyor.
Yaz aylarinde zaten devlet isleri cok yavas ilerliyor.
Tahminimce yil sonuna dogru bi hizlanma olabilir.
Cappadocia Horse Safari Reservation
If you want to experience the unforgettable beauties of nature on horseback at sunset, you can take a look at our Cappadocia Horse Riding Safari tour. We aim to provide the best experience for our guests who will experience horse riding for the first time. According to availability, we organize excursions every hour during the day.
Cappadocia Private Tour Reservation
Join our Jeep Safari Cappadocia flight to discover the hidden beauties of Cappadocia. Experience more of Cappadocia on a full-day tour that visits both historical and natural attractions. Join this exclusive Hot Air Balloon Cappadocia Tour in Göreme and enjoy the uniquely shaped formations that offer one of the most impressive views in Cappadocia.
Alıntı:
eseptember rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selam,
490 sayfanın neredeyse tamamını okuduktan sonra üye olmaya karar verdim :) 7 yıldır evli olduğum eşim için Türkiye vatandaşlık başvurusu yaptık evlilik yoluyla. 3 senedir burada oturuyoruz. Geçen hafta belgeleri Fatih'te teslim ettik ve eşim parmak izini verdi. Eve polis gelecek diyip gönderdiler bizi, ev hapsi halinde bekliyoruz. Ilk sorum, parmak izi verdikten sonra polisin gelmesinin aşağı yukarı ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Bir zaman sınırı var mı resmi olmasa da? Bir de şu konsey mülakatı kısmını çok merak ediyoruz. Eşimin Türkçesi çok iyi değil, İstiklal Marşı'nı öğretmem gerekiyor mu gerçekten [emoji85] başka bilmemiz gereken, uyarmak istediğiniz ipuçları var mı?
Evde durmanıza gerek sizi arayacaklar öyle gelecekler yada karakola çağırıyor, mülakatta size ne zaman evlendiniz kaç çocuğunuz var dün ne yaptınız böyle sorular soracaklar o soruları aynı cevap vermeniz gerekiyor çok basit ve formalite merak etmeyin
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Arkadaslar burayi ne olur biraz aktif tutalim :)
Eskiler cogu vatandasliklarini aldi ve gittiler biz kaldik
Lutfen guncellemeleri yazalim.