Cevap: Kredi borcu, icra takibi, nasıl kurtulurum?
Merhaba, benim bir konuda sizlerin görüşüne ve fikirlerine ihtiyacım var olayın özeti yazabildiğim kadar yazıcam yardımcı olursanız sevinirim. 2015 yılında annemin çekmiş olduğu krediye eşimin bilgisi ve rızası olmadan kefil oldum ödemelerde bir sorun yok iken annemin başka nedenlerden dolayı cezaevine girmesiyle ve iş yerinin doğru düzgün faaliyet göstermemesinden dolayı krediler zor ödenmeye başladı daha sonra annemin cezaevinden izne gelmesiyle kredi çektiği bankadan tekrar kredi çekerek o krediyi kapatıp benim kefilliğimi düşürüp eşimle sorun yaşamamamdı fakat banka personelinin ilk krediden bana kefalet sözleşmesi imzaladığını öğrendim ödemeler gecikip bankadan beni aradıklarında öğrendim ikinci kredide hiç bir şekilde imzam yok ve evrakları aldığımda eşimin adına banka personeli tarafından muvafakatname düzenlediğini gördüm eşime durumu anlattıktan sonra personelle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum o imza olmadan benim kefilliğim geçerli olmuyormuş yeni çıkan yasalarda bu şekildeymiş daha sonra banka müdürüyle görüşüp konuyu anlattığımda benden kefilliğini düşürmemiz için emekli birini getir gerekeni yapalım dediler anladım ki hataları büyük maaşıma haciz geldi menfi tespit davasıda açtım eşimle bu olaydan sonra evliliğimiz sarsıldı ve oğlum iki yaşındayken ayrıldık üç yıldır mahkememiz devam ediyor eşimden ve benden imza örneklerimiz alınıp bilirkişiye gidip geldi sonuç imzanın bize ait olmadığıydı ve tekrar imzalarımı istediler aslında öğrenmek istediğim bu mahkeme ne kadar daha devaö eder sonuç sizin görüşünüzle ne olur. Banka personeliyle sulh cezadada davamız var suç duyurusunda bulunduğumuz için. Cevaplarınız içinde şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Kredi borcu, icra takibi, nasıl kurtulurum?
Öncelikle merhaba,
Başımdan geçen ve hala devam eden olayı sizinle paylaşıp bir çözüme ulaştırmak istiyorum, musadenizle.
2 Bankaya Kredi kartı,Kredi ve nakit avans olarak yaklaşık 13Bin TL kadar borcum var. Durumum müsait olmadığı için bankaların aramalarını cevaplandıramadım. Ve şu an üzerime kayıtlı olan borçlarım benim yaşamadığım ailemin yaşadığı şehir de ki mahkeme tarafından icraya verilmiş. Kendim yaklaşık 5 senedir ikamet adresim olarak istanbul da gözüküyor. Hem çalışıp, hem okuyorum. İşyerimden yahut okuldan bile ulaşılır durumdayım. Lakin tüm bilgilendirmeler(sms,arama), evraklar vs aileme gönderiliyor. Ailemden haberi alınca avukatı aradım dedim ki bu doğru bir durum mu? Ailemin sağlığı ve sıhhatinden dolayı bu olayları hep onlardan gizledim bana neden ulaşmadınız. Olmadı muhtar tarafından neden denemediniz de direk aile üzerinden bilgilendirme yapıyorsunuz dedim, prosedür dediler. Bu arada ailem bu borçlara kefil olmamakla birlikle, konu hakkında bilgi sahibi de değil. Ama icra memuru ve avukat geçen gün ailemin evine gelip, içeri girip belli bir kaç not almışlar. Annem de korkarak beni aradı. Avukatın numarasını bana gönderdi.
Olay tamamıyle bu şekilde oldu.
Şimdi sorum sizlere şu arkadaşlar, ikametkahımı 5 sene önce istanbul da ki evime taşımış olmama rağmen ve hala aynı evde yaşamama rağmen bana ulaşmadan ailemin evine icra memuruyla bir avukatın gelmesi doğru bir davranış mı?
Avukatın telefonda beni bilgilendirmesine rağmen, yaşadığım adresi tekrar etmeme, iş adresimi dahi söylememe rağmen hala aile bireylerimi arayıp yahut mesajla taciz etmeleri doğru mu??
İzlemem gerek yolda, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim..
(NOT: Avukat ile konuşmam sırasında, taksitlendirme imkanının olmadığı, 2 gün gibi kısa bir süre içinde de tüm borçlarımı ödemem gerektiği söylendi.)